Vi har gode minner fra «Highlander», en VHS-klassiker med Christopher Lambert i rollen som den udødelige Connor MacLeod.

De overraskende mange oppfølgerne var riktignok skikkelig dritt, men det hindrer ikke Summit Entertainment fra å kjøre igang en reboot av serien.

Nå har de funnet en regissør på et litt uventet sted, ifølge Deadline. Valget falt nemlig på franskmannen Cedric Nicolas-Troyan, som aldri før har regissert en spillefilm.

Det han imidlertid har gjort, er blant annet å motta en Oscar-nominasjon for sin jobb med de visuelle effektene i «Snow White and the Huntsman». Han jobbet også med effekter på «Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl», den amerikanske versjonen av «The Ring» og Nicholas Cage-filmen «The Weather Man».

Regierfaringen hans strekker seg til denne kortfilmen, «Carrot vs. Ninja» fra 2011, og jeg vet ikke helt hva det lover for nyinnspillingen:

Men det er kanskje håp? Det nye «Highlander»-manuset er nemlig skrevet av «Iron Man»-veteranene Art Marcum og Matt Holloway (de skrev Marvel-filmen sammen med «norske» Haakon «Hawk» Østbye).

Manuset legger seg ifølge Deadline tett opptil originalen fra 1986, der Lambert ved hjelp av Sean Connery kjempet i det godes navn for å bli den siste udødelige i verden.

Produsent er Neal H. Moritz («Prison Break», «Fast & Furious»-filmene, «21 Jump Street»), som også har fått med seg originalfilmens produsent Peter Davis. «Fast»-regissør Justin Lin skulle lenge selv regissere remaken (som har vært planlagt i flere år, på et tidspunkt med Ryan Reynolds i hovedrollen), men er fortsatt tilknyttet filmen som eksekutiv produsent.

På grunn av nettopp de mange forferdelige oppfølgerne, har ikke «Highlander»-serien hatt så høy status som førstefilmen isolert sett kunne gitt. Men takket være tv-serien med Adrian Paul som Duncan MacLeod, ble ikke sagaen helt glemt.

Ifølge Deadline er Nicolas-Troyan stor fan av denne, og det kan være nettopp på grunn av denne dedikasjonen at nybegynneren fikk jobben foran mer kjente og erfarne regissører.

– Den første filmen kom ut da jeg var en tenåring i Frankrike, og det var en av mine favoritter det året. Jeg elsket også serien, de spilte inn mye av den i Frankrike, sier regissøren til Deadline – og lover å hente inn mange av 80-tallselementene som gjorde førstefilmen og serien så bra i første omgang.

Her er et intervju med begge MacLeodene:

Her oppsummerer en britisk ginger hele «Highlander»-serien på ganske greit vis: