Helt siden oktober i fjor har produsentene av «The Simpsons» hintet om at de kom til å ta livet av en karakter i en av de kommende episodene.

simpsons-dld

I går ble premieren på den 26. sesongen vist i USA, og da fikk seerne omsider svaret. Siden produsent Al Jean hadde opplyst at vedkommende som ga stemmen til karakteren tidligere hadde vunnet en Emmy for rollen, var det mange som hadde tippet at en sentral figur skulle bøte med livet – Abe Simpson, Carl, Moe og Sideshow Bob var blant de heteste tipsene.

Men nei. Og nå må du navigere bort fra denne siden om du er livredd for spoilere!

Karakteren som dør i «The Simpsons»-episoden, titulert «Clown in the Dumps», er Rabbi Hyman Krustofski, faren til Krusty the Clown.

Komikeren som ga stemmen til Krustofski heter Jackie Mason, og vant Emmy i 1992 for episoden «Like Father, Like Clown».

simpsons1_1

Her kom det fram at rabbineren ønsket at sønnen skulle følge i hans fotspor og også bli en jødisk lærd, men at guttens lidenskap for klovnestreker kom i veien. Dette skapte en dyp konflikt mellom far og sønn, som Bart og Lisa hjalp dem å overkomme.

Men forholdet mellom de to ble vel aldri det beste, og fars siste ord til sin sønn var «If you want to know my honest opinion of you, you’ve always been… eh.»

Så: Er du skuffet over dette dødsfallet, din morbide stymper? Hadde du regnet med at en mer sentral karakter måtte bøte med livet?

Ifølge produsent Al Jean må pressen ta skylda:

– I et halvt år har jeg sagt at det ble gjort for stort nummer av dette dødsfallet. Folk har sagt at det var en ikonisk karakter som kom til å dø, men det kom ikke fra meg. Jeg brukte aldri de ordene, sier Jean til Entertainment Weekly.

Det heiteste tipset for hvem som skulle dø var Krusty the Clown selv, men Jean påpeker at «The Simpsons» ikke er en slik type serie (har folk muligens sett litt for mye på «Game of Thrones»)?

– Vi gjør ikke fryktelige ting mot våre karakterer. Alle elsker disse folka, og jeg ville aldri drept Krusty, sier Jean.

Hyman Krustofski er imidlertid ikke den første «The Simpsons»-karakteren som dør i dette tidløse universet.

Tidligere har blant andre Maude Flanders, Bleeding Gums Murphy, Mona Simpson (Homers mor) og Amber Simpson (Homers Las Vegas-kone) dødd i serien. I tillegg valgte serieskaperne å ta Edna Krabappel ut av serien da stemmeskuespiller Marcia Wallace gikk bort i virkeligheten.

For øvrig gjør «The Simpsons»-produsentene mange grep denne sesongen – muligens for å tekkes stadig mer lunkne fans (selv om seertallene fremdeles er ganske gode).

Først skal Springfield-familien få celebert besøk fra familien Griffin fra «Family Guy», før «Futurama» gjør sitt inntog med en blodtørstig og tidsreisende Bender på klappjakt etter Bart (det siste tydelig inspirert av «Terminator»).

Det merkeligste møtet oppstår kanskje rundt Halloween-tider, når Simpsons-familien i den tradisjonsrike «Treehouse of Horror»-spesialepisoden får besøk av … seg selv!

simpgam