Ingen tv-serier kan leve evig, men noen lider også en tidligere død enn de kanskje fortjener.

En av disse er «The Killing», den amerikanske versjonen av den danske suksesserien «Forbrydelsen» (der en genserkledd Sofie Gråbøl spilte hovedrollen).

«The Killing» fikk leve i to sesonger, inntil AMC nå ifølge EW.com har trukket ut pluggen fordi serien mistet for mange seere i løpet av andresesongen.

– Etter en grundig vurdering har vi bestemt oss for å ikke fornye «The Killing» for en tredjesesong, skriver AMC i en uttalelse.

Men seriemordet kan kanskje vise seg å ikke ha et altfor fatalt utfall: AMC samarbeidet nemlig om serien med Fox Television Studios, og de er muligens ikke helt ferdige med krimdramaet.

– Vi er ekstremt stolte av «The Killing» (…) og vil prøve å finne et nytt hjem for serien, skriver Fox på sin side.

Da «The Killing» debuterte på amerikansk tv i fjor, fulgte 2,7 millioner entusiastiske seere politietterforskerne Sarah Linden og Stephen Holder, spilt av henholdsvis Mireille Enos og svenske Joel Kinnaman.

Men etter den første sesongavslutningen ble det ganske tydelig at amerikanske tv-seere nok ikke er like tålmodige som de skandinaviske. Etter å ha bygget opp spenningsnivået til ulidelige høyder, ble det klart at morderen var … fortsatt ukjent. Skandale!

Da andresesongen begynte i april i år, hadde tallene falt med 33 prosent til 1,8 millioner seere. Seerflukten fortsatte jevnt fram mot sesongavslutningen – der seerne riktignok fikk vite hvem som tok livet av ungjenta Rosie Larsen. Men da var det kanskje allerede for sent.

Med en tredjesesong (foreløpig?) flyttet fra horisonten, kan Joel Kinnaman muligens konsentrere seg enda mer om rollen som «RoboCop». Å si at vi ikke er spente på den prestasjonen, ville vært en regelrett løgn.