Christopher Nolan er  en ettertraktet regissør, med en svært ivrig fanbase. Mye skyldes selvfølgelig suksessen med «Batman»-trilogien, men også filmer som «Inception», «The Prestige» og «Memento» har løftet fram briten til å bli en av verdens største reginavn.

Men hei, alt dette vet du sikkert fra før.

Etter «The Dark Knight Rises» har det vært mange spekulasjoner om hva han ville velge som sitt neste prosjekt (for eksempel har mange ivret for at Bond-fan Nolan skulle ta over den franchisen), men nå virker det som om han kommer til å gå i en annen retning.

The Hollywood Reporter rapporterer nemlig at Nolan er i forhandlinger om scifi-storfilmen «Interstellar», som skal produseres av Paramount (i samarbeid med Warner Bros.).

Egentlig låter dette som en skreddersydd prosjekt for regissøren. For det første er det hans bror Jonathan Nolan som har skrevet manus, og for det andre er det en uhyre ambisiøs film som baserer seg på teoriene til den amerikanske fysikeren Kip Thorne. Kips arbeider er – som så altfor mye annet – et stykke utenfor vårt kompetansefelt, men såvidt vi skjønner dreier det seg om teorier knyttet til gravitasjon, sorte hull og kosmologi.

Med andre ord har vi å gjøre med en film som kommer til å utforske tidsreiser, og eventyrere som reiser gjennom sorte hull.

Her kan du se et intervju med Kip:

Steven Spielberg var for øvrig tilknyttet prosjektet på et tidspunkt, men har nå trukket seg.

Forhandlinger skal visstnok ha pågått i månedsvis, men at nyheten nå lekker betyr trolig at en offisiell bekreftelse nærmer seg.