Vi ble lurt der et lite øyeblikk! Programvaren som lar effektmakere manipulere opptak av virkelige mennesker slik at de kan si akkurat det du vil de skal si, har nå blitt så bra at folka bak «Mr. Robot» kan bruke bilder av Barack Obama i et smått nerveslitende klipp som varsler om hva som er på gang i den kommende, andre sesongen av serien.

Bak talerstolen på pressesenteret i Det hvite hus annonserer presidenten at USAs økonomi er under et alvorlig angrep fra den hyperambisiøse, lettantennelige (og svenske!) sjefen for det onde konglomeratet E Corp, Tyrell Wellick (Martin Wallström), og den mystiske hackergruppa Fsociety.

Denne fyren.
Denne fyren.

Og på sitt sindige, men alvorlige vis forsikrer Obama om at nasjonen vil slå tilbake proposjonalt, samtidig som han erklærer at det internasjonale samfunnet må sette opp noen kjøreregler for hvordan cyberspace fungerer.

Høres ikke ut som noe seriens unge og traumatiserte helt Elliot Alderson (Rami Malek) vil sprette champisen for.

Han her.
Han her.

Siden den sittende Commander-in-chief neppe har tatt seg tid til å spille inn reklame for en (riktignok svært populær) tv-serie må vi gå ut fra at det er en dyktig stemme-skuespiller som etterlikner ham i klippet.

Kanskje ved hjelp av teknologi utviklet av forskere ved Stanford, som gjør at skuespilleres ansiktsmimikk kan følges tett og overføres på bilder av virkelige mennesker, slik at at de kan spilles i real-time. Sjekk demonstrasjonen her:

Men det er mer! Geniene som frekventerer tv-suben på Reddit har oppdaget at websiden også inneholder en skjult beskjed i kildekoden:

Skjermdump av kildekode.
Skjermdump av kildekode.

Det var da enda godt å vite.

«Mr. Robot» er, for de uinnvidde, en svært intens og tekno-savvy cyberpunk/konspirasjonsthriller skapt av Sam Esmail. Den dukket opp på USA Network i fjor og endte med å vinne Golden Globe for beste tv-drama. I vinter gikk den også på NRK.

Den nye sesongen består av ti episoder og har premiere i USA 13. juli, men med mindre du bruker metoder seriens hovedrolle er fortrolig med vet vi ikke hvordan du får sett det.