Mona Fastvolds «Søvngjengeren» skapte vel ikke de helt store bølgene på norske kinoer tidligere i år, til tross for kjendistung festpremiere og Sundance-visning.

Men dama – og hennes kjæreste og kreative samarbeidspartner Brady Corbet – er definitivt på vei opp i amerikansk filmindustri.

Brady Corbet og Mona Fastvold.
Brady Corbet og Mona Fastvold.

Corbet spilte en av hovedrollene og var med å skrive manuset til «Søvngjengeren», og neste prosjekt ut for de to parhestene blir «The Childhood of a Leader» – en film med større budsjett og mer prominente navn tilknyttet.

Tidligere har vi skrevet at Robert Pattinson, Tim Roth og Juliette Binoche er klare for større roller i filmen, og nå er enda to svært gode navn bekreftet.

Den ene er komponist: På alle måter legendariske Scott Walker, som gjør en sjelden filmjobb med dette (han har dog laget filmmusikk tidligere, blant annet til Leos Carax‘ «Pola X»).

Den andre er en ny skuespiller: Stacy Martin, som fikk sitt store gjennombrudd tidligere i år med Lars von Triers «Nymphomaniac».

Det er ikke helt klart hva «The Childhood of a Leader» – som Fastvold har vært med å skrive manus til – skal handle om, men den følger en amerikaner bosatt i Paris i 1918.

Vi vet også at den handler om fascismens framvekst i Europa. Corbet skal regissere filmen selv, og innspillingen går i gang på nyåret.

For øvrig er også Brady Corbet en av de mest hardtarbeidende unge skuespillerne i bransjen – bare i år har han vært med i ni filmer.

Neste sjanse til å få sett ham her hjemme blir i HBO-miniserien «Olive Kitteridge» og i Ruben Östlunds «Turist».