«Nytt på VOD» er en ukentlig spalte som tar for seg nye filmer som du kan leie hos Comoyo. Denne ukas filmslipp er som følger:

  • Lei «War Horse» her

«War Horse» er vel på mange måter Steven Spielberg skrudd opp til 11 – kjøper du pakka, kommer tårene til å trille og hjertet til å bli glodvarmt. En av dem som virkelig elsket 1. verdenskrigdramaet da det gikk på kino, var Stavanger Aftenblads Arild Abrahamsen, som trillet en sekser på terningen:

– Når den blinde soldaten kommer stormende gjennom snøen i skyttergrava i 1918, når filmen en patos som er så mye vakrere og så mye virkeligere enn ironi at det er bare å gi seg over. Vi hadde panseret på. Vi hadde piggene ute. Og Spielberg fant fram til hjertet nok en gang, skrev han.

Comoyo Filter har forresten intervjuet skuespiller Emily Watson om filmen, det kan du lese her.

  • Lei «Catch 44» her

«Catch 44», med Bruce Willis, Forest Whitaker og Malin Akerman i ledende roller, kommer til å bli en populær tittel hos Comoyo.

Ikke bare fordi nordmenn elsker Bruce Willis, men også fordi det er en komiactionfilm av den rappkjefta typen – et forsøk på å plassere seg i tradisjonen til 90-tallsfilmer som «Pulp Fiction» og «True Romance». Om denne lykkes med det får være opp til seeren å avgjøre, men filmen kommer rett på dvd/VOD i Norge og fikk ganske lunkne kritikker i USA – i den grad du bryr deg om sånt.

  • Lei «Shame» her

«Shame» har talentfulle folk i alle ledd: Hovedrolleinnehavere er uhyre flinke (og snart «Prometheus»-aktuelle) Michael Fassbender (les mer om ham her) og stjerneskuddet Carey Mulligan, mens Steve McQueen («Hunger») regisserer. Fassbender spiller en mann hvis totale eksistens dreier seg om én ting: Utløsning. Men en dag dukker hans emosjonelle og småpatetiske søster opp og ber om å bli tatt vare på.

En enorm kritikerfavoritt, dette, som blant annet fikk terningkast seks i VG:

– Et uhørt ærlig og nådeløst konsekvent portrett av en moderne mann. Og kanskje et moderne samfunn. Ekstremt, ja vel. Men meget godt mulig. Og derfor uhyre relevant, skrev avisa.

  • Lei «Ambassadøren» her

Denne uka har det vært Nordiske mediedager i Bergen, og en av gjestene var den omdiskuterte og svært dyktige danske dokumentarfilmskaperen Mads Brügger, som har laget «Ambassadøren».

Brügger befinner seg i filmen i aksen mellom Liberia og Central African Republic, og omgir seg med korrupte ministere, kleptokratiske storheter, internasjonale lurendreiere, blodtørste diamanthandlere og alkoholiserte diplomater. Han har filmet alt med skjult kamera, og forteller en svært underholdende og tankevekkende historie.

Les Asbjørn Slettemarks tekst om filmen her.

  • Lei «Møte i Toscana» her

En annen kritikerfavoritt som endelig er tilgjengelig på VOD er «Møte i Toscana» (engelsk tittel: «Certified Copy»). Dette er en film av mesterregissør Abbas Kiarostami, den første han har laget utenfor Iran.

Juliette Binoche spiller en kvinne som sammen med sin partner (William Shimell) reiser gjennom Nord-Italia, og gjennom en slags metafilm av en roadmovie stilles store spørsmål knyttet til kjærlighet, forhold og ikke minst kunst. Æsj, jeg klarer ikke å få dette til å låte særlig spennende, kanskje også fordi jeg ikke har fått sett filmen selv ennå, men spennende tror jeg at den er – og åpen for mange tolkninger. Følg Dagbladets råd og ta deg tid til en flaske rødvin etterpå.

  • Lei «The Hunter» her

Willem Dafoe begir seg ut i den australske regnskogen på jakt etter et mytisk dyr. Høres ut som en intens villmarks-thriller med mye action, men «The Hunter» viser seg å være noe helt annet – et sterkt drama om miljøvern og et slags mysterium – som tar noen skikkelig sørgelige vendinger mot slutten.

Hm, dette er noen kanskje litt kryptiske sitater fra Espen Svenningsen Rambøls anmeldelse av «The Hunter», som vi publiserer i løpet av helgen. «The Hunter» kommer også rett på dvd/VOD i Norge, og har fått mange gode kritikker utenlands. Basert på en bok av Julia Leigh, som selv nylig kom ut med den svært interessante filmen «Sleeping Beauty» på Comoyo.

Også ute på VOD denne uka:

  • Lei «Simon og eiketrærne» her

  • Lei «The Inbetweeners Movie» her

  • Lei «Special Forces» her