Bare én stor ny film ute på video on demand denne uka – Tomas Alfredssons filmatisering av John Le Carrés roman «Tinker, Tailor, Solider, Spy» med norsk tittel «Muldvarpen»:

En helt strålende film, som også fikk terningkast seks i Dagbladet og Stavanger Aftenblad. Her på bloggen skrev Martin Bjørnersen en sak om Gary Oldmans briller i filmen, les den her.

Med: Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy, John Hurt Toby Jones, Mark Strong, Benedict Cumberbatch og Kathy Burke.

Lei «Muldvarpen» hos Comoyo

Ellers er det ikke veldig mange flere store filmnyheter denne uka (det ser dessverre ut til at Abbas Kiarostamis «Møte i Toscana» er forsinket fra leverandør).

Michael Madsen og Vincent Gallo dukker opp i en film som heter «Love is Not a Crime» (amerikansk tittel: «Loosies») – en slags romantisk komedie om en lommetyv i New York som har en one night stand og gjør kvinnen gravid:

Den ser jo ganske billig ut, og IMDB rater den til middelmådige 5,9 av 10.

Lei «Love Is Not a Crime» her

Vi skrøt veldig av irsk film i forbindelse med utgivelsen av artige «The Guard» for et par uker siden, og denne uka er det klart for en ny tittel fra Irland: «Stella Days» med blant andre Martin Sheen og Alan Curran:

Med en handling satt i 50-tallets Irland har regissør Thaddeus O’Sullivan med denne prøvd å lage en irsk «Cinema Paradiso» (den handler blant annet om hvordan filmmediet blir tatt imot i et svært religiøst samfunn). Filmen har ikke vært vist i særlig grad utenfor Irland, og har relativt lav (5,3) IMDB-rating.

Lei «Stella Days» her

Nei, de største nyhetene (bortsett fra «Muldvarpen», da, som er essensiell) blant ukas VOD-slipp er reutgivelser. Blant annet kommer det to eldre Woody Allen-filmer denne uka, der jeg har spesielt gode minner fra «Deconstructing Harry» (1997):

Lei «Deconstructing Harry» her

Lei «Sweet and Lowdown» her

Disney og Pixar republiserer også noen av sine fineste titler denne uka, blant annet disse:

Lei «Ratatouille» her

Lei «De utrolige» her

 

• Lik oss på Facebook og følg oss på Twitter for daglige oppdateringer fra film- og tv-verden, anmeldelser, konkurranser og mer!