Det nærmer seg sommer, og flere av filmene som slåss under årets Oscar-utdeling i vår kommer nå ut på video on demand. Denne uka slippes tre som vant og var nominert:

  • Lei «Moneyball her

Den beste av disse syns vi er «Moneyball» med Brad Pitt, Jonah Hill og Philip Seymour Hoffman, og skrevet av geniet Aaron Sorkin («Presidenten», «The Social Network»).

Fordi den handler om noe så amerikansk som baseball fikk filmen begrenset kinodistribusjon her til lands, men vi syns ikke du bør la deg skremme av at det er noen småting du kanskje ikke forstår. Filmen er basert på en bok ved samme navn, og handler om manager Billy Beane, som forandret baseballsporten ved å sette sammen et lag langt billigere enn sine konkurrenter, ved hjelp av vitenskapelige metoder.

Vi anbefaler også Filip Roshauws artikkel om filmens tematikk her, men den får du kanskje mest ut av etter at du har sett filmen.

«Moneyball» fikk terningkast fem i Adresseavisen, Aftenposten og NRK.

  • Lei «The Descendants» her

En annen film som anbefales forholdsvis varmt er «The Descendants» med George Clooney i hovedrollen. Denne er laget av Alexander Payne, samme mann som stod bak «Sideways» og mesterverket «About Schmidt» (som du kan leie her og her).

Filmen er en ganske sorgmunter affære, og følger den Honolulu-baserte advokaten Matt King, som er i ferd med å selge et landområde som slekten hans har eid i en årrekke. Så blir kona utsatt for en båtulykke, noe som snur opp-ned på ganske mye. Matt finner blant annet ut at hun har vært utro, og oppsøker derfor elskeren hennes.

Også denne fikk gjennomgående gode kritikker, og vant også Oscar for beste tilrettelagte manus.

  • Lei «Maktens menn» her

Mer George Clooney! Denne har han også regissert, og «Maktens menn» er et velspilt karakterdrama om politikk, makt og moral. Gjengen med skuespillere er uhyre sterk – i tillegg til Clooney finner du blant andre Ryan Gosling, Philip Seymour Hoffman og Paul Giamatti på rollelista.

Igjen snakker vi om en film som ble godt mottatt av kritikerne, med terningkast fem i blant annet BT og magasinet Cinema.

Andre filmer denne uka:

  • Lei «The Darkest Hour» her

  • Lei «En enkel til Antibes» her

  • Lei «Seconds Apart» her