15. august går Harald Zwart i gang med innspillingen av sin neste film i Toronto, filmatiseringen av den første romanen i ungdomsbokserien «The Mortal Instruments».

Når innspillingen er så nært forestående er det naturlig at det kommer flere nyheter om hvem som skal spille i filmen, og Variety har nettopp sluppet et nytt navn: «The Borgias»-skuespiller Jemima West (bildet over).

Nyheten ble offentliggjort på Tumblr-siden til forfatter Cassandra Clare, som har skrevet «The Mortal Instruments»-serien. Her forteller hun at West skal spille karakteren Isabelle Lightwood, en demonjeger som bor i New York og som er fryktelig dreven med pisken.

Jemima West er vakker og svært talentfull. Og før folk freaker ut fordi hun er blond, kan jeg forsikre om at hun vil farge håret sitt for rollen. Hun viste mye av Izzys tøffhet og direktehet på auditon. Jeg likte henne, skriver forfatteren.

«The Mortal Instruments» forteller historien om Clarissa Fray, en newyorker i tenårene som finner ut at hun er etterkommer av en slekt som jager demoner.

Foreløpig har det kommet fem bøker i serien, så sjansene for å få til en franchise her er jo store om Zwart gjør jobben og den første filmen blir en suksess. Under Cannes-festivalen ble det kjent at filmen allerede er solgt og distribusjonsrettigheter fordelt i de fleste land i verden.

Jeg er jo langt utenfor målgruppen her, men skjønner på reaksjonene at «The Mortal Instruments» er en relativt stor bokserie i USA. Den første boka nådde i hvert fall 8. plass på barnebok-bestselgerlistene til New York Times.

Flere nyheter om skuespillerne i filmen er ventet i dagene som kommer.