Strømmetjenester som Netflix og (i noe mindre grad ) HBO er notorisk tilbakeholdne med å offentliggjøre seertall. Men nordiske Viaplay har valgt en litt annen strategi og har i dag offentliggjort nøkkeltall for 2017.

Der går det fram at selv om tjenesten – som er eid av svenske Modern Times Group – har satset tungt på egenproduserte, nordiske tv-serier er det gode, gamle «Prison Break» som var mest populær blant norske seere.

Seriens ni episoder lange, femte sesong kom i fjor etter nesten ti års pause – det var tydeligvis etterlengtet for mange norske fans. Serien var også den mest sette på Viaplay i Danmark, og den tredje mest populære i Sverige.

Det betyr ikke at ikke Viaplay trekker nye abonnenter med sine eksklusive serier. De to norske seriene «Okkupert 2» og «Elven» er henholdsvis nummer to og tre på den norske lista.

De er samtidig helt fraværende fra topp 5 i både Sverige, Danmark og Finland.

I Sverige har Viaplay hatt størst suksess med krimserien «Hassel», som har Ola Rapace i hovedrollen som Stockholm-detektiv, og med actionserien «Alex», også den svensk. I Danmark er den mest populære originalserien «Veni Vidi Vici», en dramaserie om en fallert filmregissør som tar seg jobb i pornobransjen (danskene, ass).

Den mest populære leiefilmen på Viaplay i hele Norden var den erotiske thrilleren «Fifty Shades Darker» , etterfulgt av Espen Sandberg/Joachim Rønning-regisserte «Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge».

Også muligens litt interessant: Mens fotballkamper var tjenestens mest sette sportssendinger i både Sverige og Danmark, var det boksekampen mellom Floyd Mayweather og Conor McGregor i august som trakk flest nordmenn.