Da Legendary Pictures hadde gulvet på helgens Comic-Con, avsluttet de med en overraskende avsløring: De jobber med en ny King Kong-film, med tittel «Skull Island». Det skriver Deadline.

Filmen finner sted på den mytiske øya som er full av forvokste, forferdelige skapninger.

Det er uklart hvordan den vil passe sammen med Peter Jacksons «King Kong» fra 2005. Ryktene heller mot at det er en slags forløper, selv om en utdatert IMDb-side med undertittelen «Blood of the King» hevder at den nye filmen foregår 25 år senere.

Det er i alle tilfeller forfatteren bak den siste «Godzilla»-filmen, Max Borenstein, som nå sitter med ansvaret for manus, etter hva Deadline erfarer.

Regissørjobben skal være tilbudt Joe Cornish («Attack the Block»), men det er bare ett av mange prosjekter briten har å velge i, så det er ingen garantier for at han går for denne.

«Skull Island»-avsløringen kom på tampen av en sesjon der Legendary fristet med hva som venter for et annet forvokst monster, nemlig «Godzilla».

Ifølge HitFix viste de en video av «Godzilla»-regissør Gareth Edwards, som liksom var i San Francisco for å lede rekonstruksjonen av denne byen etter den ble rasert i filmen.

Det ble avslørt at tre nye monstere vil dukke opp i neste film: Mothra, Rodan og Ghidorah. Alle sammen er gamle kjenninger, som vi klør etter å se i ny versjon.

Edwards (som også laget lavbudsjett-filmen «Monsters») skal selv ta denne serien videre, etter han er ferdig med sitt mystiske prosjekt i «Star Wars»-universet.

Legendary er produksjonsselskapet bak både «King Kong» og «Godzilla» (og for den saks skyld «Pacific Rim», når vi først er inne på kaiju-filmer).

Det spekuleres i om de pønsker på å slå sammen disse filmverdenene, altså Kong og Godzilla, og legge til rette for at de to kjempene kan møtes i en senere film.

De har riktignok ikke sagt eller hintet til dette selv, annet enn at de to dukket opp på samme pressekonferanse. Men slike delte univers er den store, nye trenden i Hollywood (etter Marvels modell), det er altså overlapp i hvem som skriver filmene, og de har tross alt møttes før – i en av de mer forglemmelige Toho-filmene, «King Kong vs. Godzilla» fra 1962.

Uansett vil vi få se dem hver for seg. «Skull Island» får USA-premiere 4. november 2016.

Det er omtrent samtidig med Gareth Edwards sin «Star Wars»-film, som kommer i desember samme år. Med andre ord vil neste «Godzilla» være et stykke lenger unna.