Snart er 2015 omme, og det betyr at det snart er 21. juli 2017, som er den foreløpige premieredatoen for Christopher Nolans nyeste film. Vi har tidligere skrevet om filmen, da visste vi ikke stort annet enn at den kommer, men nå har det ifølge Indiewire kommet flere detaljer.

Nolan går fra superhelter og sci-fi, til andre verdenskrig i filmen som sannsynligvis vil hete «Dunkirk». Kjennere av andre verdenskrig vet at Dunkirk er kjent som stedet britene utførte  «Operasjon Dynamo», en enorm evakuering av personell fra Frankrike til England våren 1940. De allierte hadde ingen svar på nazistenes Blitzkrieg, og britene valgte derfor å trekke seg tilbake, for å sammen med de allierte slå tilbake med D-dagen fire år senere.

I rollene finner vi blant annet Tom Hardy, Kenneth Branagh og Mark Rylance. I tillegg skal det visstnok være endel helt ukjente skuespillere i store roller. Det blir spennende å se om Nolan gjør som Tarantino i «Inglourious Basterds», og legger inn en twist i en allerede velkjent historie som andre verdenskrig, eller om han følger historieboka. Vi gleder oss uansett! 

Klarer du ikke å vente, kan du se filmen «Dunkirk» fra 1958, om samme hendelse:

Eller kanskje «Weekend at Dunkirk» fra 1964 er mer din stil: