Det er ikke det at du trenger enda en bekreftelse på at 80-tallsactionen er tilbake når Rambo, Terminator, Predator og mange flere er på vei med nye filmer.

Men her kommer den altså, enda en påminnelse om 80-tallets (strengt talt siden 1979, men åttitallet var vel en følelse, ikke et tiår) tilbakekomst: nye bilder fra «Mad Max: Fury Road» fra denne månedens Entertainment Weekly.

Tom Hardy har tatt over Mel Gibsons rolle som Max Rockatansky, mens Charlize Theron spiller veidronninga Imperator Furiosa.

3

Regissør George Miller, som er mannen bak «Mad Max»-serien i utgangspunktet, har tatt en pause fra «Happy Feet»-franchisen for å regissere også denne – basert på en idé han skal ha jobbet på siden 2000:

– Jeg ville fortelle en lineær historie – en jakt som begynner så snart filmen starter og fortsetter i 110 minutter, sier Miller til EW.

Grunntanken er som den var på de første filmene – lite dialog, lite digitale effekter, og mye bilaction. Såpass mye bilaction at en av stuntmennene ble hardt skadet under innspilling av «Mad Max 2: Road Warrior» – og klippet ble selvsagt tatt med i den ferdige filmen.

70- og 80-tallets ville australske filminnspillinger – deriblant «Mad Max» – er nøye dokumentert i «Not Quite Hollywood», absolutt verdt en kikk:

I «Mad Max: Fury Road» foregikk produksjonen i Namibias ørkenlandskap, fjernt fra Hollywoodsk luksus:

– Det var galskap på en briljant måte. Ingen betong, ingen kafeer. Vi var midt i en sandhaug, har Hardy uttalt om de ni månedene i ørkenen.

Andre roller er besatt av Nicholas Hoult, Riley Keough, Zoe Kravitz, Courtney Eaton, og Rosie Huntington-Whiteley.

De følgende bildene ser jo absolutt «Mad Max»-ete ut, håpet må være at George Miller har klart å beholde stemningen og råskapen fra de gamle filmene. «Fury Road» får verdenspremiere den 14. mai til neste år.

Lovende?

1

2

4

5

6

7

fury-road-cover