Jeg følte meg nesten litt teit da jeg i november skrev det første innlegget på vår Facebook-side, der jeg skriblet ned noen rosende ord om den da nye «21 Jump Street»-traileren.

Så mange av verdens øvrige filmskribenter var nemlig fulle av hat i sin omtale av traileren – «bare nok en voldtekt av gammel klassiker, hvorfor klusser de med minnet vårt om den originale Johnny Depp-serien blablabla».

Vel, når jeg for en gangs skyld har rett, syns jeg det er på sin plass å HOVERE litt.

For: Har dere sett anmeldelsene filmen «21 Jump Street» – med USA-premiere neste fredag – nå får? Det er ganske vilt.

The Playlist utroper for eksempel filmen til å være en «umiddelbar klassiker»:

– I tillegg til å være hysterisk morsom, spennende, intelligent og engasjerende – én eller to av disse karakteristikaene ville vært en bragd å oppnå – er den også velkomponert, strålende og helt spesiell, skriver anmelder Todd Gilchrist.

Jøss. Snakker han om riktig film?

Vel, Hitfix er i hvert fall langt på vei enige. De skriver at filmskaperne har gjort rett i å gjøre filmen til en rein komedie, men at de også har klart å gjøre den følelsesmessig engasjerende:

– Den er så aggressivt morsom fra start til slutt at jeg ikke kan skjønne hvem som ikke ville gitt seg hen til galskapen, skriver Drew McWeeny.

Og slik fortsetter det. The Hollywood Reporter spår kassasuksess for Sony, Comingsoon.net mener vi har et nytt klassisk komipar i Jonah Hill og Channing Tatum, mens Premiere Magazine mener filmen inneholder en rekke perfekte øyeblikk.

Så kan vi jo alltids håpe på at Sony – i tilfelle det blir kassasuksess i tillegg til kritikerros – skyver litt på den komplett idiotiske norske releasedatoen i juni. Det blir for lenge å vente. Hører dere!

Det hjelper ikke engang at Sony fortsetter å slippe klipp som dette:

Her er forresten den originale red band-traileren, som bør gi et greit inntrykk av grunnhistorien:

Forresten er det ikke rart at filmen har blitt bra, men denne mengden talent foran og bak kamera. Riktignok er vel ikke Channing Tatum til nå mest kjent for sine komiske evner, men Jonah Hill har gang på gang vist at han har en veldig flink og morsom fyr.

Regissørene Phil Lord og Chris Miller har tidligere laget den praktfulle «Det regner kjøttboller», mens manusforfatter Michael Bacall tidligere har skrevet «Scott Pilgrim vs. the World». På musikksiden har man for sikkerhets skyld fått med seg Mark Mothersbaugh, kjent fra Devo og for å ha laget originalmusikken til flere av Wes Andersons filmer.