Etter å ha samarbeidet om én tv-serie og tre filmer, har det britiske trekløveret bestående av regissør Edgar Wright og skuespillerne Nick Frost og Simon Pegg fått en betydelig, og veldig ivrig, fanskare over hele verden.

Etter å ha laget den såkalte Cornetto-trilogien, bestående av «Shaun of the Dead», «Hot Fuzz» og «The World’s End», bestemte de tre kompisene for å ta en pause for å gjøre ulike prosjekter i fjor. Men nå kan trioen være tilbake med nye filmer tidligere enn først antatt.

En ny trilogi er nemlig under planlegging, melder The Guardian.

Det er skuespiller Simon Pegg som forteller dette.

– Det kommer til å skje. Vi lagde tre filmer på ti år, og forhåpentlig vil vi lage tre nye i løpet av det neste tiåret, sier han, og legger til at planleggingen av den første filmen har kommet såpass langt at den allerede har fått en tittel.

Alle de tre filmene i Cornetto-trilogien har enkelte tematiske fellestrekk – de er for eksempel også sjangerfilmer som også er komedier om det å bli voksne og å finne balansen mellom å være kompiser og ha et kjærlighetsforhold.

I tillegg dukker det opp en Cornetto-is i forskjellige smaksvarianter opp i samtlige av filmene.

Men trolig blir den neste trilogien noe helt annet.

– De forrige filmene er beslektet med hverandre og tar utgangspunkt i en spesifikk idé. Det er visse kriterier vi forholdt oss til. Men nå kommer vi ikke til å gjøre det, det vil bare bli noe helt annet, sier Pegg.

Pegg og makker Nick Frost kommer for øvrig til å samarbeide igjen snart, da begge skal gjenta rollene sine som Shaun og Ed fra «Shaun of the Dead» i forbindelse med en Halloween-spesialepisode av «Phineas and Ferb» på Disney Channel.

Kanskje trenger også Frost, Pegg og Wright hverandre for å få futt i karrierene sine igjen – trioen har i hvert fall for vane å gjøre langt større suksess sammen enn de har når de prøver seg på prosjekter hver for seg.

Regissør Edgar Wright floppet for eksempel stygt med sitt første Hollywood-forsøk «Scott Pilgrim vs. the World» (til tross for mye kritikerros), mens han forlot Marvels filmatisering av «Ant-Man» like før innspillingen skulle starte.

Simon Pegg har lenge hatt en ålreit karriere på egen hånd, men har slitt mer i det siste. Hans nye film «Hector and the Search for Happiness» får for eksempel meget hard medfart av britiske kritikere. Filmen handler om en psykiater med et perfekt middelklasseliv, som likevel føler at noe mangler.

Han bestemmer seg derfor for å reise, og finner ny innsikt i møtet med andre kulturer – buddhister, fattige, men livsglade afrikanere etc.

– Som en remake av «Eat Pray Love» for menn som sliter med for mye tid, penger og eksistensiell angst, skriver Variety.

 

PS: «Ant-Man» ble nevnt i denne saken, og i går slapp Marvel det første bildet av Paul Rudd i tittelrollen:

antman