Hadde filmskaper Kathryn Bigelow og manusforfatter/journalist Mark Boal tilgang til klassifisert informasjon da de lagde «Zero Dark Thirty» – filmen som handler om operasjonen som til slutt endte med drapet på Osama bin Laden?

Påstandene om dette har vært luftet flere ganger fra republikansk side, ikke minst fordi filmen i konservative leire har vært sett på som et forsøk på å gi president Barack Obama drahjelp i valgkampen.

Fram til nå har det ikke vært så lett å vite noe om dette, da markedføringen av filmen til nå har gitt relativt uklar informasjon om hva filmen egentlig handler om.

Men nå har det omsider kommet en ordentlig trailer, som gir oss en noe bedre pekepinn.

Se den i videovinduet over.

Det er lett å kjenne igjen det halvdokumentariske formspråket fra Bigelow og Boals forrige film, Oscar-vinneren «The Hurt Locker», og en strålende cast er det her uansett – Jessica Chastain, Jason Clarke, Joel Edgerton, Mark Strong, Kyle Chandler, Edgar Ramirez, James Gandolfini og Mark Duplass i større og mindre roller.

Ut fra traileren virker det heller ikke som om propagandaelementet her er altfor framtredende, i stedet håper og tror vi at dette blir en politisk thriller man kan få noe ut av uansett ståsted.

Norgespremiere blir 1. februar 2013.

♥ Gandolfini!