Var du noen gang tvil om hvorvidt Ridley Scotts «Prometheus» hadde det i seg til å ta opp kampen med «The Dark Knight Rises» om tittelen sommeren storfilm?

Vel, trykk play på videoen over.

Traileren ble vist for første gang under WonderCon i helgen, og har nå internett i sin hule hånd. Ikke minst må man jo gratulere 20th Century Fox med en smart markedskampanje for filmen, der man har stimulert til omfattende fanboy-spekulasjon nettopp ved å være svært restriktive med informasjon. Flere svar får vi med denne traileren, men fremdeles har jeg på følelsen av at mye er holdt tilbake likevel.

Ett av de sentrale spørsmålene har vært om «Prometheus» har noen forbindelse til «Alien»-universet overhodet, noe man også får et endelig svar på her (trykk pause rundt 1:37). Ridley Scott regisserte jo som kjent den første «Alien»-filmen i 1979.

Scotts seneste filmer har vært av varierende kvalitet, og muligheten for at «Prometheus» ikke lever opp til forventningene er jo absolutt til stede (særlig siden de nå er så til de grader skrudd i været). Men alt fra skuespillervalg til produksjonsdesign til markedskampanje ser jo fryktelig lovende ut – så spørs det bare om manuset til Jon Spaihts og Damon Lindelof holder mål.

Sistnevnte har jo tidligere vist, med «Lost», at han er en mester i å bygge opp forventninger, for å så svikte monumentalt når trådene skal nøstes sammen.

Bonus: Fox har også sluppet en video som fokuserer på opphavet til Michael Fassbenders karakter, androiden David: