Veien har vært lang og til tider særdeles humpete, men omsider er den rødmalte «True Blood»-skranglekjerra på vei mot endestasjonen.

22. juni starter den siste sesongen av vampyr/varulv/fe/demon/heks/etcetera-serien på HBO, og i går slapp kanalen den første korte traileren.


Førsesong-spoilere herfra og ut

Som man så i siste episode av sjette sesong har viruset Hep-V ført en del zombie-vampyrer ut på tokt, og traileren går langt i å antyde at stemningen kan bli en smule «The Walking Dead»-aktig idet serien går mot slutten.

Hovedperson og fehode Sookie Stackhouse virker temmelig fortvila over at det offentlige byrået FEMA, som står for katastrofeberedskapen i USA, ikke dukker opp for å hjelpe – en alt annet enn subtil referanse til kritikken byrået møtte i kjølvannet av orkanen Katrina i New Orleans.

Godtfolk og bondetamper i Bon Temps lader rifler og prøvesikter med pistoler, mens hovedpersonene ser passe bekymra ut og statistene ligger blodige på fryserommet.

God gammeldags «True Blood», altså.

Fra før er det ifølge The Vault kjent at sesongens fokus vil ligne på det serien handlet om i utgangspunktet – hvorvidt mennesker og vampyrer kan klare å eksistere sammen.

Den vil også være sentrert mer rundt Bon Temps fremfor å dra rollefigurene med på utflukter til alle mulige andre steder.

Enkelte har kanskje båret på en vond klump i halsen siden tissefanten til sheriffvampyr Eric Northman (og resten av den Alexander Skarsgård-gestaltede seriefavoritten) begynte å brenne i sist episode.

Er svensken død?

Selvsagt ikke, og Skarsgårds retur i sjuende sesong (lovet av seriesjef Brian Buckner til TV Line i fjor) vil forhåpentligvis fungere fint som klumpoppløsende middel.