Det er vanskelig å se den nye traileren til «Transformers: Age of Extinction» uten å tenke tilbake på en tid da veien virket åpen og mulighetene uendelige.

Det å være barn er en naiv, håpefull ting. Man kan fortsatt tro at man en dag vil våkne opp med et ansikt som også er en pistol.

Eller at man skal få en kompis som også er en lastebil.

Eller at lastebil-kompisen vil slåss mot mekaniske dinosaurer på mest spektakulære vis.

Grimlock

Disse drømmene kommer sjelden i oppfyllelse, og etter flerfoldige timer i stolen til barnepsykologen legger nok de fleste dem fra seg.

Det kan være traumatisk å måtte gjenoppleve disse vrangforestillingene penslet utover en Michael Bay-film, men la oss ta en titt på traileren likevel.

Den forteller oss nemlig flere viktige ting vi strengt tatt visste fra før:

Mark Wahlberg. Han er med. Han er en oppfinner som prøver å tjene penger ved å kjøpe skrapmetall. I stedet blir nok han og Optimus Prime kompiser.

Frasier «Kelsey Grammer» Crane. Men slem-Frasier, en ond politiker som kommer til å jakte på transformerne i fem minutter før en ond gjeng med transformere (pistolfjes inkludert) angriper alt som angripes kan.

Kommer slem-Frasier til å tviholde på at militæret må få ordne opp og at alle transformere må dø, selv når det logiske ville være å slutte fred med Optimus Prime og få tilbake tidenes beste robothær? Antagelig.

Nicola Peltz er dattera til Mark Wahlberg-figuren. Jobben hennes er å være pen, bekymra og muligens få seg en college-utdannelse. Muligens må hun også reddes? Eller skal hun i stedet redde kjæresten, spilt av Jack Reynor? Uavklarte kjønnsroller der altså.

Kina er et marked! Og for å omgå den kinesiske importkvota på film har man gjort «Transformers: Age of Extinction» til en amerikansk-kinesisk samproduksjon skutt delvis i Kina, og med flere skuespillere plukket via et eget realityshow.

Dermed får vi i traileren første glimt av Li Bingbing i rollen som den slemme sjefen for de kinesiske transformerne. Hun ser bekymra ut, men ikke like bekymra som Nicola Peltz.

Michael Bay rensker virkelig ut det meste av kjente fjes fra den foregående trilogien. Stanley Tucci dukker opp som denne rundens John Turturro-alibi – en fyr som vil designe egne Transformers.

Greit nok, men etter første glimt av ham i traileren? Gi oss Turturro tilbake.

Nå handler dette likevel først og fremst om roboter, og foruten store mengder byødeleggelse man får altså se Optimus Prime slå dinosaur-roboten Grimlock rett i fjeset. Muligens inspirert av slåsskampen Michael Bay selv hadde på settet.

Alle hjerter gleder seg.

Filmen dukker forøvrig opp 27. juni, med premiere i Norge 11. juli.