Vesle Modalen kommune (innbyggertall: 383) i Nordhordaland er ikke akkurat verdens navle, men om kort tid kommer veldig mange mennesker til å vite hvordan det ser ut der (og hei, det er ganske pent).

24. august slipper Netflix nemlig spenningsserien «The Innocents», der alle utendørsscenene er filmet i Modalen.

Serien fikk en liten pott av den norske insentivordningen for film- og tv-innspillinger i fjor, og i september rykket «Memento» og «Mildred Pierce»-stjerna Guy Pearce inn sammen med serieskaperne og et digert crew for et fire ukers innspillingsopphold, omgitt av sedvanlig storproduksjonshemmelighold og sikkerhetsvakter.

Vi fikk en liten smakebit av serien i februar, men i går kom det en lang trailer som viser langt mer av handlingen – og av Modalen:

Noen norske skuespillere fikk også roller i serien, deriblant Trond Fausa, Lise Risom Olsen og Ingunn Beate Øyen.

Hei, de har til og med fått med en norsk «Ø» i tittelgrafikken. Foreslår at vi alle bare omtaler den som «The Innøcents» fra nå av:

Serien er blant dem som appellerer til ungdom og voksne som lar seg fenge av overnaturlige fenomener, og handler om et tenåringspar, spilt av Sorcha Groundsell og Percelle Ascott, som har flyktet fra hver sin undertrykkende familie for å være med hverandre.

«Hemmeligheter skjult fra foreldrene tester deres kjærlighet og den ekstraordinære gaven de to besitter, og åpner opp for kraftige krefter som har til hensikt å splitte dem for alltid», heter det i det i det offisielle handlingssammendraget.

Det viser seg at jenta i hovedrollen er en shapeshifter, og for alle som har lest/sett litt fantasy betyr det at hun kan endre utseende nokså radikalt (hvilket også fremgår av traileren).

Tenåringsjenter med overnaturlige evner og store hemmeligheter har vist seg å være en suksess for Netflix før (jfr. «Stranger Things», såklart), så du skal ikke se bort fra at også denne serien kan fenge en del. Flere av de som har omtalt traileren så langt, er hvertfall ganske entusiastiske.