Judd Apatow gjør sjelden feil i min bok. Tv-serien «Freaks and Geeks» (1999) er, som vi har understreket hundreogfjorten ganger tidligere, en klassiker alle bør ha fått med seg. Og selv om vi ikke skal ta fra Lena Dunham noe av æren for at HBO-serien «Girls» ble så bra, er det lett å se at produsent Apatow også har gitt henne et godt råd eller tre.

Men det er som regissør at Judd Apatow for alvor skal måles. La meg nøye meg med å konstatere at jeg på ulike vis har elsket samtlige av hans tre filmer til nå («The 40 Year Old Virgin», «Knocked Up» og «Funny People»), og helsike om jeg ikke har følelsen av at hans kommende «This is 40» kommer til å toppe alle tre.

I natt kom den andre traileren fra filmen, som er totalt klokkeren.

«This is 40» følger altså Paul Rudd og Leslie Mann som Paul og Debbie, det litt kranglete paret vi også møtte i «Knocked Up». Filmen ser ut til å ville gi akkurat det tittelen lover, altså er det en komedie om alderen der barna når puberteten, man må lese iPad på do og i all hemmelighet fantaserer om at partneren skal forsvinne fra jordas overflate, altså dø (en veldig smertefri død).

Man skal ha et rimelig smart manus for at dette skal funke, og det er vi skråsikre på at Apatow har.

Og som vanlig er det flust av gjesteroller vi ser fram til å få se her: Melissa McCarthy, som stjal showet i «Bridesmaids» er mor til en unge som likner på Tom Petty (ikke på en god måte). John Lithgow dukker opp. Gamle Apatow-kjenninger som Jason Segel og Charlyne Yi er med. Nyere venner som Chris O’Dowd, Megan Fox og Lena Dunham har roller.

Og – herregud – er det ikke Steely Dans Donald Fagen vi får et glimt av 1:01 ute i traileren? Det er jeg forresten ikke helt sikker på, men jeg velger å tro det.

Som ekstra krydder kan vi jo også legge til at Jon Brion («Magnolia», «Punch-Drunk Love») lager filmmusikken, og at mange tror at utgivelsesdatoen til«This is 40» (21. desember i USA) er timet opp mot det faktum at den muligens har gode sjanser til neste års Oscar-utdeling.

Vi krysser fingrene.

Se forresten også den første traileren fra filmen: