Og her, kjære leser, har du selve definisjonen av trippelironi.

I tv-serien «The Trip», som vi har skrevet nettside opp og nettside ned om fra før fordi den er ca. verdens beste tv-serie noensinne, spilte Steve Coogan og hans i Norge noe mindre kjente komikerkollega Rob Brydon lett fiksjonaliserte utgaver av seg selv, på en reise mellom gourmetrestauranter i Nord-England, på oppdrag fra avisen The Observer.

En reise som utvikler seg til tidenes pissekonkurranse de to ikke spesielt nære vennene imellom, og et sentralt underliggende motiv for den ikke helt vennskapelige knivingen er Coogans misunnelse på Brydons status som folkekjær komiker i England.

En status Coogan gjør et stort poeng ut av at han selv valgte bort av hensyn til egen verdighet (evt forfengelighet), ved å forlate sin egen folkekjære rollefigur Alan Partridge til fordel for en karriere som «seriøs skådis».

En karriere som jo som kjent ikke har gått utelukkende strålende, til tross for noen svært gode (men ikke nødvendigvis kjempepopulære) filmer blant en overvekt av stinkere.

Dette er det vi først og fremst har i bakhodet når den nå kommer: Filmen både den semifiktive og den ekte Steve Coogan garantert har takket nei til å gjøre både en og ti ganger av hensyn til verdighet og forfengelighet. For mens sesong to av briljante «The Trip» i første omgang ble avlyst, kommer nå filmen om Alan Partridge, med premiere 9. august; «Alpha Papa».

Og ut fra den offisielle traileren (vi har sett teasere fra før) som ble sluppet i dag ser det ikke kjempelovende ut.

Filmens konsept, hvor Partridge må innta rollen som gisselforhandler, virker ærlig talt like tynnslitt som den billige replayen traileren må ta til takke med istedet for Daft Punks «Around The World». På tross av at filmen er skrevet med hjelp av Coogans gamle venn, «Veep»-skaper (og Alan Partridge-medskaper) Armando Iannuci.

Den som lever får se, men vi har ikke de største forhåpningene akkurat nå.

Men her er de gode nyhetene: som vi har skrevet tidligere ble det nokså nylig klart at det allikevel BLIR en sesong to av «The Trip». Som denne gangen foregår i Nord-Italia, ikke Nord-England, ho ho.

Og: Om «Alan Partridge: Alpha Papa» virkelig blir den totale nedverdigelsen for Steve Coogan som den dessverre kan se ut til å bli, kan du BANNE på at det er prima materiale for Brydon, Coogan og regissør Michael Winterbottom i del to av «The Trip», som skal filmes i løpet av året. Aldri så galt etc.

Til sist: Alan Partridge slik vi uansett alltid vil huske ham aller best.