Da jeg våknet opp i dag trodde jeg det skulle bli nok en vanlig dag. Jeg gikk tur med Baltasar, renset såret og øvde på trylletriksene mine. Plutselig fikk jeg lyst til å sjekke nyhetene, så jeg kunne orientere meg litt i verden. Jeg har jo en smarttelefon med internett, noe som gjør at jeg uansett hvor jeg er, kan sjekke nyhetene, maile, chatte med venner osv.

Det første som møtte meg var helt utrolig.

Det har, helt seriøst, kommet en ny «The Martian»-trailer!

Denne traileren er laget spesielt for å vises på amerikansk tv, og er annerledes de tre andre. Det åpner for mye spekulasjoner.

Jeg har sett den, og her er de viktigste punktene:

1: Traileren heter «I Am Alive». Dette refererer til hovedpersonen Mark Watney (Matt Damon, kjent blant annet fra de andre «The Martian»-trailerene) beskjed til kollegene i NASA. Vi kan altså bekrefte at hovedperson Mark Watney lever. Dette tror jeg er bra for filmen, Matt Damon har en helt utrolig tilstedeværelse på «lerretet» (det vil si kinolerretet, det store lerretet du ser filmen på, om du er på kino eller har en hjemmekino hjemme).

2: Også denne traileren bruker Jimi Hendrix-sangen «All along the watchtower». Jeg skrev litt om den forrige gang, men nå har jeg tenkt litt til på bruken av sangen. Er dette et hint til at filmen vil inneholde en cameo fra den mediesky gitaristen??

3: Nå har vi snart sett hele filmen, bortsett fra slutten.

4: Norske Aksel Hennie er IKKE med i den nye traileren. Jeg spår allerede nå at han er klippet helt ut av filmen, noe som er veldig synd, både for norsk film, men spesielt for Aksel Hennie, som nok har gledet seg fælt til å se seg selv på «the silver screen» (kinolerret, sølvskjermen).

5: Husker ikke hva punkt fem var.

6: De har stort sett bare fjerna ting i den nye traileren, ikke lagt til noe nytt. Men de har heldigvis beholdt vitsen hvor Matt Damon, mens han er på Mars, stolt utbryter at han er den beste botanikeren på planeten! Dette er jo sant fordi Matt Damons karakter er den eneste personen på planeten Mars, og dermed den beste i alt der…

Hvis ikke det er et frampek til en tvist hvor Matt Damon ikke er alene på Mars likevel, men at det er en annen botaniker der, og de har en botaniker-konkurranse for å avgjøre hvem som kan dra hjem. Jeg husker ikke helt hva det står i boka, men tror faktisk det er sånn den slutter!

«I am the greatest botanist on this planet!» Joken er altså at han er den ENESTE på planeten.
«I am the greatest botanist on this planet!» Joken er altså at han er den ENESTE på planeten.

7: Filmen er basert på en sann historie. Dette visste jeg faktisk ikke, men ifølge TheNoFlinchGrinch på Youtube, er «The Martian» basert på en sann historie, noe som gjør filmen og historien enda råere og enda bedre! Er liksom ikke helt det samme å se en sånn film om man vet at det ikke har skjedd på ekte!

twitter_ny

For tidlig å spå at «The Martian» gjør rent bord under neste års Oscars? Tror ikke det nei!

Har du sett den nye traileren? Hva synes du? Skriv i kommentarfeltet under!