Mange vet kanskje ikke helt hva de skal gjøre den 2. oktober 2015. Jeg har allerede lagt planene. Først skal jeg opp en tur i skjulet for å mate Gorgel, så skal jeg LØPE til min nærmeste kino og se «The Martian»!

Det har allerede kommet fire trailere, og jeg har gått gjennom to av dem tidligere.

Nå har det kommet en NY poster fra filmen også: (Den forrige ser du her)

Den nye The Martian-posteren
Den nye The Martian-posteren

For de som ikke vet hva en poster er, er det et bilde som er redigert på en kul måte (i for eksempel photoshop eller annet bilderedigeringverktøy) som gjør at den vekker interesse og forventninger til en film, og mange av disse «posterene» blir ofte samlerobjekter senere.

Jeg har sett posteren, og her er de viktigste tingene:

1: Øverst på plakaten står teksten «Help is only 140 miles away». (Hjelp er bare 140 norske mil unna).

Først tenkte jeg: 140 mil er jo tross alt ikke så langt, så det er jo bra for Matt Damon. Håper han kommer seg vekk fra Mars raskt! Da virker det litt pussig å si at hjelpen er så kort unna. Men det kan hende det er et easter egg, at de hinter til et kjendis-cameo (Arnold kanskje?) eller at det vil gi mening når filmen kommer ut. I verste fall er det en feil på plakaten, og det er veldig synd om sånne ting skal ødelegge for storfilmen «The Martian» med Matt Damon i hovedrollen!

Men så fant jeg ut at en «mile» på engelsk (plakaten er på engelsk), er ikke det samme som en mil her i nisseluelandet Norge. Jeg har regnet litt på det, og fant ut at 140 er 225 norske mil!

Men jeg ser nå at det står «Help is only 140 million miles away», og da blir det jo noe helt annet, veldig dumt at jeg ikke så det før nå!

2: Matt Damon har fjeset sitt på posteren, ok, det er bra. Han er utrolig dyktig! Og han har på seg hjelm, akkurat som i trailerene. Men ser vi til høyre for Matt (Damon) ser vi at det er et rart lys. Jeg har prøvd å tyde hva dette er, synes det er vanskelig å se, men kan det være skjoldet til Captain America??? Betyr dette en MARVEL-CROSSOVER??? Det er altfor tidlig å si nå. Og det er nok ikke det, hadde vært litt rart egentlig. Men kan jo hende!

Det mystiske lyset.
Det mystiske lyset.

3. Ser jeg under fjeset til Matt Damon er det en annen astronaut på det jeg antar er Mars (filmen handler jo om Mars). Vi har jo til stadighet fått høre at Matt Damon er den eneste på Mars, han har jo blant annet en joke i nesten alle trailerene hvor han, mens han er på Mars, sier han er den beste botanikeren på planeten. Først tenker du hæ, Matt, ok, du er kanskje en dyktig skuespiller, men den beste botanikeren på planeten er du vel ikke?? Så tenker du deg om og innser at han er den eneste på Mars og da er han jo den beste i alt på den planeten!

Men her er det jo en astronaut til? Jeg har jo spekulert en del i om at Matt Damon ikke er alene på Mars i filmen likevel. Akkurat nå er mine heteste tips at det er en Marvel-helt, Arnold Scwarzenegger, en botaniker eller Jimi Hendrix.

Hvem er dette??
Hvem er dette??

4: Norske Aksel Hennie er IKKE med på posteren. Dette er synd, det er jo veldig stats at en nordmann er med i en såpass stor film, men det hadde vel vært for mye å kreve at Aksel Hennie skulle vært med på plakaten (posteren) for filmen. Hvis ikke… kan det være at Aksel Hennie er astronauten på bildet under ansiktet til (Matt) Damon?? Kanskje.

Har du sett den nye posteren? Hva synes du? Hvem tror du den nye astronauten er?