Vi har visst en stund at Disney lager en tv-serie fra Star Wars-universet, som skal trekke abonnenter når de ruller ut sin egen strømmetjeneste, Disney Play, en gang i 2019.

Ikke en ny animasjonsserie, altså – men en påkostet og ambisiøs serie for voksne med levende skuespillere og formodentlig alt du kan drømme om av spesialeffekter.

Nå kan Filter Film og TV (og alle andre som følger serieskaper Jon Favreau på Instagram) avsløre at den nye serien vil få tittelen «The Mandalorian» og på en eller annen måte følge i fotsporene til prisjegeren Boba Fett.

View this post on Instagram

#starwars #TheMandalorian

A post shared by Jon Favreau (@jonfavreau) on

Selv om han ikke er på skjermen i mer enn et par minutter, er sistnevnte er en av de store fanfavorittene fra den originale trilogien. Hans umiskjennelige rustning har i bøker, tegneserier og animasjonsserier vært omtalt som mandaloriansk, etter en krigersk stamme som i riktig gamle dager trosset jedi-ordenen fra sin avsidesliggende planet.

At serien er satt i tiden mellom Imperiets fall og framveksten av det nær identiske, fascistiske militærapparatet First Order, betyr at den utspiller seg før filmen «The Force Awakens» (2015), men etter «Return of the Jedi» (1983), der Boba Fett øyensynlig dør en useremoniell død.

Han kan naturligvis vise seg å ha overlevd, dersom Favreau bestemmer seg for det. Men det eneste som avsløres denne gang er at hovedpersonen i den nye serien er en «lone gunfighter» et sted i galaksen som ligger utenfor den nye republikkens suverenitet.

At Disney har hatt planer for figuren, er ingen hemmelighet – allerede i 2014 skal det ha vært jobbet med en frittstående film om Boba Fett. Den har imidlertid skiftet manusforfatter og regissør minst en gang og er trolig lenger unna noe grønt lys enn noensinne, etter at den frittstående filmen om Han Solo floppet tidligere i år og Disney har bestemt seg for å roe ned frekvensen på nye Star Wars-filmer.

Jon Favreau er forøvrig mannen som gikk fra å være en helt ok skuespiller i indiefilmer til å bli regissør og produsent på noen av vår tids mest innbringende blockbustere – som de første to «Iron Man»-filmene og nyinnspillingen av «Jungelboken» fra 2016. Han har Star Wars-erfaring fra stemmeroller i både «Solo» og animasjonsserien «The Clone Wars».

Disney Play forventes å bli tilgjengelig mot tampen av neste år, og er konsernets svar på konkurransen fra Netflix. Den nye strømmetjenesten vil bli stedet å finne både gamle og nye Disney-produksjoner, inkludert Marvel- og Pixar-filmer.