Hvor gira er du på Martin Scorseses «The Wolf of Wall Street»?

Vel, nå kan du hisse deg opp enda et par hakk. Først og fremst på grunn av en ny trailer, som viser filmen fra en litt annen side enn den noe mer komifokuserte førstetraileren.

I stedet er den mer vinklet mot hvordan Jordan Belfort (spilt av Leonardo Di Caprio) bygget opp det svindlerske firmaet som la grunnlaget for fyrens enorme formue. Som han såklart blåste på dop og fester før alt raste sammen.

Historien virker jo tradisjonell nok, men med geniet Terence Winter («Boardwalk Empire», «The Sopranos») på manussiden forventer jeg likevel at den tar noen uventede avstikkere. I verste fall tror jeg vi har en veldig underholdende røverhistorie i vente.

Og fin aksent, Jonah Hill!

For oss som ser fram til filmen, er også opplysningen om at filmen varer i to timer og 45 minutter (!) forsåvidt velkommen.

Jo, det er lenge (omtrent på linje med «Les Miserables» og «Django Unchained»), men hvis Scorsese mener den er verdt spilletiden velger jeg å tro på det.

Filmen er også bekreftet til 2. juledag i USA, og da håper jeg også intenst at norsk distributør UIP justerer sin foreløpige premieredato 31. januar (kom igjen, det er vel helt meningsløst å slippe denne en måned seinere i Norge enn i USA?).

Det står øverst på ønskelisten min til jul i år.