Hvor bra er ikke den kommende HBO-serien «True Detective» nødt til å bli?

Ganske så fordømt bra, har vi tenkt helt siden vi først fikk nyss om prosjektet i mai 2012. For noen få timer siden slapp HBO en ny trailer, og vi anbefaler at du bare setter deg tilbake og nyter, mens du kjenner forventningenes brus i beina.

Den ferske traileren ser du i videovinduet øverst (låta som spilles i bakgrunnen er forresten The Black Angels’ «Young Men Dead»).

Tar vi av?

Kanskje litt, men lovnaden om Woody Harrelson og Matthew McConaughey i en kompleks og mørk krimserie gir grunn til begeistring. Det hjelper også at serieskaperne er «Galveston»-forfatter Nic Pizzolatto og «Sin Nombre»-regissør Cary Fukunaga.

Vi vet ikke all verden om «True Detective» ennå – bare at den foregår over 17 år (derav karakterenes utvikling i utseende), og at det i utgangspunktet er bestilt åtte episoder av den.

Den handler om to etterforskere, Rust Cohle (McConaughey) og Martin Hart (Harrelson), og deres etterforskning av en bisarr drapssak fra 1995.

I 2012 gjenåpnes saken av to etterforskere spilt av Wood Harris (Avon Barksdale fra «The Wire») og Michael Potts (Brother Mouzone i «The Wire»), og de føler at de eldre kollegene skjuler noe viktig.

Flere flinke folk dukker opp i mindre roller – blant annet får vi se Michelle Monaghan («Source Code», «Gone Baby Gone») som kona til Harrelson.

«True Detective» kommer på HBO Nordic og C More i Norge i januar.

Her er den første traileren som ble sluppet tidligere i høst: