«Villmark» ble en relativt stor og ganske uventet kinosuksess i 2003, som også brøytet vei for norske grøssere av liknende slag seinere – ikke minst internasjonalt.

Egentlig rart, derfor, at det ikke har kommet noen oppfølger tidligere. Men får regissør Pål Øie det som han vil, kommer det en «Villmark 2» i år – ti år etter originalen, melder Dagbladet.no.

Nå har han snekret sammen en liten smakebit som skal antyde litt om hva vi har i vente (trykk play i videovinduet øverst).

– Tanken har vært der hele tiden, men vi tenkte at ti år er et passelig jubileumsår. Det har tatt så lang tid fordi vi først nå har en god historie. Det blir ikke regelmessig en oppfølger med de samme karakterene, men det blir en versjon to av filmen som bygger på historien fra den første filmen. Den nye filmen gir en peker mot noe av det «Villmark» etterlot seg av mystikk, forteller Øie til avisa.

Ifølge Dagbladet.no skrives manus i disse dager, og Øie har bestemt seg for å spille inn filmen i det nedlagte sanatoriet Harastølen i Luster. Et i utgangspunktet spennende åsted for en grøsser.

Kommer finansieringen på plass, må innspillingen kunne starte temmelig raskt om regissøren skal ha noe håp om å få filmen ut i år.

Kristoffer Joner ble jo Amanda-nominert for sin rolle i den første filmen, som også hadde folk som Bjørn Floberg på rollelista. Hvem som skal spille i oppfølgeren er ikke kjent.

– Nå jobber vi først med manus og finansiering, men det kan godt være at det dukker opp skuespillere fra forrige film, sier Øie til Dagbladet.no.

Harastølen, som ligger 500 meter over havet, er for øvrig et interessant sted å spille inn film. Det ble brukt som tuberkolosehjem etter at bygget ble reist i 1902, og da sykdommen ble nær utryddet etter krigen ble Harastølen brukt som psykiatrisk institusjon.

På 90-tallet ble Harastølen så brukt som asylmottak for flyktninger fra det tidligere Jugoslavia. Flere av disse følte seg imidlertid isolert, og enkelte rømte til Oslo.

Hele den første «Villmark»-filmen ligger for øvrig ute på Youtube: