Netflix har jo hatt et strålende serieår, med «House of Cards», «Orange is the New Black» og «Arrested Development»-comebacket, og nå står de på trappene til å lansere sin første barneserie.

Det skjer på selveste julaften, ifølge en fersk pressemelding fra streamingtjenesten.

«Turbo FAST» er en animasjonsserie levert av produsent DreamWorks Animation, basert på filmen som gikk på norske kinoer i høst.

Serien vil bli dubbet til norsk, og i første omgang vil det bli sluppet fem episoder av serien. Flere episoder loves i løpet av 2014.

Sikkert god hjelp for unger som er i kjedelige familieselskaper i jula – men neppe noe som kommer til å kunne konkurrere med «Tre nøtter for Askepott» og Disneys jul med det aller første.

Vi klipper fra pressemeldingen:

DreamWorks’ «Turbo FAST» er Netflix’ aller første originalserie for barn. Den fartsfylte ensemblekomedien setter gassen i bånn, når Turbo og den adrenalinfylte gjengen hans gir seg ut på dristige nye eventyr, kjører på de kuleste banene og tar seg av de sprøeste utfordrerne. Selv om det går vilt for seg i blant støtter disse sneglene alltid opp om hverandre.

Teammedlemmene – Turbo, Whiplash, Flammen, Chillern, Hvite Skygge, Brekk Sladd og Chet – har allerede mange fans fra DreamWorks Animationsfilm, «Turbo», som gikk på kino over hele verden tidligere i år, og som så langt har hatt en bruttoinntekt på over 280 millioner dollar. I TV-serien får vi stifte nærmere kjennskap med de gærne personlighetene til snegleteamet, samt oppleve et stilisert utseende takket være seriens 2D-design, som gjenspeiler stuntteamets fartsfylte og oppspritede verden.

«Vi har lenge sagt at Netflix revolusjonerer TV-bransjen, og nå er vi glade over å offisielt være en del av den,» sa Jeffrey Katzenberg, administrerende direktør i DreamWorks Animation. «Netflix har vært en fantastisk samarbeidspartner, og deres visjoner har gitt rollefigurene våre en utrolig plattform som vil underholde familier over hele verden.»

«Vi er svært glade for å kunne få jobbe sammen med de dyktige historiefortellerne hos DreamWorks Animation, og for å kunne levere «Turbo FAST», vår første originalserie for barn, til familier over hele verden – akkurat i tide til jul,» sa Ted Sarandos, innholdsdirektør i Netflix. Nye episoder slippes månedene som følger, så barna har noe å se fram til hele året.»