Det finnes noen filmer evig usette filmer der ute som glinser lik uoppdagede juveler langt nede i en sprekk av jordskorpa hvor bare en enslig solstråle kaster sin glans et par ganger i året og får journalister til å skrive unødig lange og mislykket poetiske setninger.

Enkelte, som Jerry Lewis-filmen «The Day The Clown Cried», forblir usette fordi de er så grusomme at de blir legendariske.

For andre er det derimot god gammeldags bort-i-kålen-koking som er årsaken til at filmer aldri blir sett – eller lages.

Det er tilfellet med regissør Alejandro Jodorowskys stormannsgale sci-fi-prosjekt «Dune» fra 70-tallet, som nå er emnet for dokumentaren «Jodorowsky’s Dune».

Joddy, som vi aldri kaller ham ellers, sikret seg rettighetene til Frank Herberts klassiske roman og samlet ifølge The Playlist både Mick Jagger, Orson Welles, David Carradine, H.R. Giger, Pink Floyd, Salvador Dali og flere andre til å være med i filmen.

Dessverre ble prosjektet aldri noe av.

Som høres helt forferdelig ut, spesielt når man får se de flotte konseptskissene for filmen i traileren, men ville den noen gang blitt like fantastisk som 30-40 års marinering i fantasien til sci-fi-entusiaster verden over har gjort den til?

Den ville nok i hvert fall vært bedre enn det David Lynch til slutt presterte:

Kanskje til og med bedre en denne sweded-versjonen: