Det er lett å bli oppgitt når Hollywood kjøper seg rettigheter til kjente merkevarer, for så å spy hjernedøde effektfilmer med manus uten hverken hjerte eller hjerne.

Men kinoaktuelle «Lego®filmen» (ja, den heter faktisk nettopp det) har nok gitt filmeksperter og andre som lever av å mene ting grunn til å ikke være så kjappe på avtrekkeren framover.

Det mange trodde kom til å bli ren fordekt produktplassering ble i stedet en velskrevet komedie som både har sjarmert kritikerne og håvet inn billettinntekter (filmen har allerede spilt inn 1,8 milliarder dollar på verdensbasis).

Nå skal studioet bak «Legofilmen» (Warner Bros.) forsøke å gjenta suksessen med en annen byggebasert merkevare.

Sammen med den svenske utvikleren Mojang AB og Markus «Notch» Persson jobber de nemlig med en filmversjon av byggeklosspillet «Minecraft».

«Minecraft» er jo en av vår tids største spillsuksesser, og spillet har solgt over 35 millioner til blant annet Xbox og iOS. I tillegg har det 14 millioner betalende PC-kunder på verdensbasis.

Nyheten ble først offentliggjort på Twitter av Persson, før filmbransjenettstedet Deadline avslørte at Warner har satt «Legofilmen»-produsent Roy Lee til å ta hovedansvaret for prosjektet.

Warner ønsker seg en spillefilm og ikke en animasjonsfilm, og samtaler med diverse manusforfattere foregår akkurat nå.

Fansen blir nok nødt til å smøre seg med noe tålmodighet da utviklingen av slike prosjekter ofte tar lang tid, men Deadline tror samtidig at Warner ønsker å prioritere prosjektet da alle de involverte vet at spillmerkevaren ikke trenger å være like heit om et par år.