Det har vært litt snakk om dette med jevne mellomrom de siste ti åra, men nå er det offisielt:

Keanu Reeves og Alex Winter gjør comeback som Bill og Ted i en oppfølger til de to kultkomediene «Bill & Ted’s Excellent Adventure» (1990) og «Bill & Ted’s Bogus Journey» (1991).

Excellent!

Ifølge The Hollywood Reporter blir den nye filmen hetende «Bill & Ted Face the Music», og byr på et møte med to musikerne i metal-bandet Wyld Stallyns etter at de er blitt middelaldrende og fått familieforpliktelser – uten å ha nådd sitt gamle mål om å skrive den beste låta som noensinne er laget (eller i det hele tatt ha skrevet en noenlunde brukbar låt).

I et plott-utvikling kjennere av originalfilmene vil nikke gjenkjennende til, blir bandet gjenforent etter at en tidsreisende fra framtida oppsøker våre venner for å advare dem om at livet på Jorden slik vi kjenner det er avhengig av at denne låta materialiserer seg.

Manuset er da også skrevet av de samme folka, mens regijobben er satt ut til Dean Parisot («Galaxy Quest», «Curb Your Enthusiasm». Blant de utøvende produsentene finner vi Steven Soderbergh.

– Vi kunne ikke vært mer opprømte av å samle hele gjengen igjen. Dette er et dream team, sier de to hovedrolleinnehaverne i en pressemelding.

De to første filmene avfødte i sin tid både en tegnefilmserie (der både Reeves og Winter bidro med stemmer til den første sesongen) og en tegneserie fra Marvel. Innen to år var gått var imidlertid begge gått inn. 

«Bill & Ted Face the Music» er foreløpig i preproduksjon og Reeves er for tida opptatt med å lage «John Wick 3», så det er litt tidlig å bestille kinobilletter.