Kinomessa CinemaCon er i gang i Vegas, og med den kommer det flere nyheter om det som skal trekke folket inn i salene i månedene og åra som kommer. I natt var det Warner Bros-mogulen Kevin Tsujihara med sitt DC-univers som hadde mest interessant å melde.

Især at det er gitt grønt lys til en ny, frittstående Batman-film!

Det skal ha vært en av Ben Afflecks forutsetninger for å forplikte seg til å spille superhelten i «Batman v Superman: Dawn of Justice» og de kommende «Justice League»-filmene at han før eller siden fikk lage sin egen Batman-film, og i fjor kunne The Hollywood Reporter avsløre at stjerna hadde kokt opp en historie sammen med manusforfatter Geoff Johns, som tidligere har skrevet flere superheltserier og spill.

Affleck har ikke ubetydelig regierfaring, og vant som kjent «beste film»-Oscar for egenregisserte «Argo» i 2012.

Nå er Batman-filmen hans offisielt underveis, og får trolig premiere i oktober 2018 eller november 2019, skriver THR. Det er de ledige slotene i det som ser ut til (foreløpig) å bli en tretten filmer lang serie fra tegneserieforlaget DCs superheltunivers, inkludert «Man of Steel» fra 2013 og årets «Batman v Superman».

Sistnevnte ble hyllet som en storartet start på filmserien av Tsujihara, som tydeligvis er fornøyd med en inntjening på 800 millioner dollar så langt – selv om de imponerende besøkstallene i åpningshelga ble etterfulgt av en usedvanlig brå nedgang.

Ooog… i andre nyheter fra tegneserieadapsjonenes fargerike filmverden, er DCs rival Marvel ute med traileren til den fjortende filmen i sitt cinematiske univers, nemlig Benedict Cumberbatch-filmen «Doctor Strange».

Det er filmen om kirurgen Steven Strange som etter en bilulykke oppdager mulighet til å manipulere dimensjoner (eller noe sånt), og traileren snur da også verden bokstavelig talt på hodet. I tillegg til å gi et pirrende møte med Tilda Swindons rollefigur «The Ancient One», som blir hovedpersons mentor. Premiere oktober/november.

Marvel synes kanskje DC får litt mye oppmerksomhet om dagen, for de har også sluppet en rekke trailere og klipp fra «Captain America: Civil War» i det siste. Den kommer i mai, innleder den såkalte tredje fasen i filmserien og byr blant annet på det første møtet med den nye Spider-man, spilt av 19 år gamle Tom Holland.

Jada, han får også egne filmer, såklart. Den første kommer i juli neste år og blir hetende «Spider-man: Homecoming».