18. august slapp Netflix «Norsemen», den engelskspråklige utgaven av NRK-serien «Vikingane», for strømming verden over.

Nå, under to uker senere, har populariteten skutt i været, tilsynelatende kun ved hjelp av jungeltelegraf og synlighet på strømmetjenesten (samt en ganske helhjertet anbefalning fra Decider).

Dermed kan alle involverte juble litt og klappe seg på ryggen over at de gadd å spille inn alle scenene to ganger – både på norsk og engelsk.

Fra å ligge på 725. plass på IMDB-lista over verdens mest populære tv-serier har den nå bykset opp på 98. plass, rett over David Simon-seriene «The Wire» og «The Deuce».

Lista er basert på søkene til IMDB-brukere (som også er årsaken til at serier som ennå ikke er ute er med), og på topp troner – ikke overraskende – «Game of Thrones», som nettopp avrundet sin sjuende sesong.

Det er verdt å merke seg at tallene er øyeblikksbilder av interessen, og endrer seg fra uke til uke, men de er om ikke annet en god indikasjon på at NRK ser ut til å ha nok en internasjonal suksess på hendene.

IMDB er jo gjerne stedet hvor man forsøker å finne ut av hvem som er hvem av skuespillerne på skjermen, og hvor man eventuelt har sett dem før.

Det kan virke som om en rekke av skuespillerne i «Norsemen» også opplever en opptur nå, spesielt Silje Torp og Marian Saastad Ottesen.

De er kommet inn blant de 5000 høyest rangerte skuespillerne på nettstedet etter å ha gjort et hopp på henholdsvis 23.144 og 12.246 plasser, noe som gir Torp en rangering på 3482 og Ottesen en rangering på 2510.

Reddit-brukere har allerede flere entusiastiske tråder dedikert til serien.

«It’s humour is dry as a bone and delivered magnificently,» skriver Narrative_Causality i Fantasy-underforumet, mens DonButt i anbefalningsforumet NetflixBestOf har følgende ros å gi:

«»Norsemen» answers the age-old question, «What if we set ‘The Office’ in ancient Norway and Dwight was the Assistant to the Jarl?». And it does so swimmingly.»

Twitter er også full av lovord fra folk som har oppdaget viking-satiren.

Noen sammenligner serien med «Game of Thrones»:

Noen sammenligner med Monthy Python:

https://twitter.com/GreenChileAdict/status/899505573221195776

Noen sammenligner med begge deler:

Noen minnes «Lilyhammer»:

Noen har veldig lyst på mer:

https://twitter.com/JamieShrink/status/899013743845163008

https://twitter.com/dawnwebb/status/899660709390372865

Noen er bare veldig begeistret:

https://twitter.com/RAHart21/status/900172353371422720

Og noen er fra Sverige:

Den andre sesongen av «Norsemen»/«Vikingane» dukker opp på NRK til høsten.