NRK har med rimelig jevne mellomrom vært flinke til å plukke opp nye humorister og konsepter – men det begynnerf å bli en stund siden sist kanalen hadde en ordentlig situasjonskomedie.

Ifølge Aftenposten var siste sitcom «Nr. 13» med Aud Schønemann, Geir Kvarme og Helge Reiss, som ble sendt i 23 episoder mellom 1998-2001.

Jeg må ærlig talt innrømme at jeg bare husker serien vagt, men ifølge Sigmund Falck i NRK Underholdning var statskanalen fryktelig fornøyd den gang.

– Det er nok den serien som går for å være den mest vellykkede NRK har gjort, sier han til Aftenposten.

Uansett vil NRK nå bruke mye ressurser for å få en ny sitcom på beina. I oktober i fjor inviterte NRK manusforfattere til å komme med forslag – drøyt 20 konsepter kom inn.

Håpet er nå å redusere antallet kandidater først til fem, så til én. Den utvalgte serien skal kunne sendes fra høsten 2013.

– Det er lenge siden underholdningsavdelingen har mottatt bestilling på en så stor humorsatsing med de rammene som er gitt, sier Falck til Aftenposten.

At «Nr. 13» nevnes i sammenheng med denne saken kan kanskje gjøre noen av våre lesere under 50 år litt småskeptiske, men hei – det kan jo ha vært tantete Aftenposten som spurte om dette direkte.

Vi bør i hvert fall ta det for gitt at NRK skjeler til våre naboer i Sverige og den enorme suksessen TV4 har hatt med «Solsidan» (se øverste bilde) – en serie som har vist at velskrevet manus og folkelighet overhodet ikke trenger å være noen motsetning. Serien hadde 2,5 millioner seere (!) da sesong to hadde premiere i januar i fjor.

Sesong tre starter for øvrig innspillingen i løpet av våren.

Bloopers-bonus fra «Solsidan»: