Bra, NRK!

I dag kan nemlig statskanalen bekrefte overfor Comoyo Filter at de kommer til å sende den store miniserien «Titanic», produsert av ITV og skrevet av «Downton Abbey»-skaper Julian Fellowes. Ingen bekreftelse på visningsdato ennå, men vi krysser fingrene for at det blir snart.

Serien skal vises på ITV i England og ABC i USA i forbindelse med 100-årsmarkeringen for forliset i midten av april, og kommer ifølge alle forhåndsrapporter til å bli akkurat som «Downton Abbey», bare til sjøs. De tre første episodene følger visstnok ulike karakterer, og ender alle med at skipet treffer isfjellet. Først i den fjerde og siste episoden får vi se hvilke, om noen, av karakterene som overlever.

Kommer helt sikkert til å bli en av årets største tv-begivenheter, dette. Budsjettet er for øvrig på drøyt 110 millioner kroner, såvidt mer enn «Erobreren» hvis vi skal tro dagens Aftenposten. Det kan da umulig stemme, kan det?

Samme det. Her er tre trailere til miniserien (via Serienytt):

Julian Fellowes – en vaskeekte Titanic-nerd – har gjort seg ferdig med serien parallelt med tredje sesong av «Downton Abbey», som er under innspilling nå.

Overfor The Guardian innrømmer han at fristelsen var stor til å skrive elementer fra «Downton Abbey» inn i denne:

– Man kunne for eksempel få noen i bakgrunnen til å spørre «Kjenner du Patrick Crawley?», men siden jeg visste at folk ville gjøre denne koblingen uten hjelp fra meg, droppet jeg det, sier han.

Han fikk for øvrig jobben med «Titanic»-manuset før «Downton Abbey» ble sendt, og produsentene visste derfor ikke at han sjonglerte to prosjekter med miljøer som er preget av klassedeling.

Lenketips: