Sagaen om lettmatrosen Halvor fra Rena og hans opplevelser under krigen, blir tv-serie.

NRK melder i dag at de har takket ja til produksjonsselskapet Filmkameratenes plan om en tv-serie i åtte deler, hovedsaklig basert på den første romanen i Jon Michelets storselgende krigsseilerserie, «Skogsmatrosen».

Serien får premiere i 2021 eller 2022, og et budsjett på 150 millioner kroner, som er det største i tv-seriesammenheng i Norge noensinne. Den forrige serien som slo budsjettrekord, var «Lykkeland», som ble laget for 96 millioner.

NRK finansierer halvparten, mens resten skal hentes fra private investorer. Pengene skal brukes til å skape realistiske scener fra verdens sju hav og spektakulære krigsbilder, skal vi tro Filmkameratene-sjef John M. Jacobsens uttalelser til NRK:

– Vi har vært veldig opptatte at dette skal se ekte ut. Jeg mener når de seiler gjennom Suezkanalen, så skal den se ut som i 1940. Vi skal jo også bombe Liverpool og det blir en stor utfordring.

Det er tre år siden det ble kjent at et manus var under utvikling. Det var da NRK Drama-veteran Jarl Emsell Larsen, blant annet kjent for Emmy-vinneren «Øyevitne», som ble satt til å skrive manus.

Selv gledet Jon Michelet seg over at hans populære romanserie skulle overføres til tv-formatet.

– Først og fremst på vegne av krigsseilerne og deres mange hundre tusen etterkommere. Endelig får de et drama som gjør heder på dem, og som kan nå utenfor Norges grenser, sa Jon Michelet til Filter Film og TV i 2016.

Forfatteren gikk bort i april i fjor.