NRK har – muligens inspirert av sine svenske kolleger i SVT – blitt mye flinkere de siste årene til å vise innkjøpte serier relativt raskt etter de har vært sendt i USA eller England.

Derfor var det litt snålt da NRK oppga at de kom til å sende sesong tre av «Downton Abbey», som startet på britiske ITV søndag, først i oktober en gang.

Nå hiver imidlertid statskanalen rundt, og viser første episode neste søndag.

– Downton Abbey er en av våre mest populære dramaserier som mange seere følger og gleder seg til. Første episode hadde premiere i England på søndag, og siden vi fikk muligheten til å ligge så tett opp til ITV’s sendinger, så vi ingen grunn til å vente. Vi starter opp neste søndag, sier Lise Storm, kanalansvarlig for NRK1, til Aftenposten.

«Downton Abbey» har oppnådd imponerende seertall her til lands – fjorårets juleepisode oppnådde for eksempel 690 000 seere, noe som er et svært sterkt tall for en innkjøpt dramaserie.

Sesong tre oppnådde også svært gode seertall på ITV, der 8,6 millioner seere fikk med seg den første episoden.

Serien har blitt et fenomen, der flere store aviser og blogger lager omfattende oppsummeringer, recaps, av hver eneste episode som innbitte fans følger like tett som serien.

Også i USA har serien slått gjennom, og der er problemet med ulovlig nedlasting betydelig. Der vil nemlig ikke sesong tre sendes før på nyåret.