Senere denne måneden skulle den norske regissøren Lars Klevbergs Hollywood-debut «Polaroid» bli startskuddet for en ny filmfranchise i stil med «The Ring» og «Final Destination».

Plakatene var hengt opp, traileren var ute og markedsføringsapparatet var i full sving for å drive opp interessen før filmens USA-premiere 22. november, onsdagen før Thanksgiving.

Tirsdag ble det imidlertid klart at den norskregisserte skrekksatsingen er blitt med i dragsuget etter Harvey Weinstein.

Årsaken er at filmen er fullfinansiert av Dimension Films, styrt av Harvey Weinsteins bror Bob Weinstein.

Selskapet er separat fra The Weinstein Company, men i likhet med andre filmer eid av Weinstein-brødrene er «Polaroid» likevel blitt utsatt til en ubestemt dato.

– Vi hadde håpet å slippe unna dette, da det er Dimension Films og Bob Weinstein som produserer filmen, sier Petter Onstad Løkke, en av filmens norske produsenter, til Filter Film og TV.

– Men jeg antar de vil være på den sikre sida. Det er ikke orden innad i The Weinstein Company ennå, så de holder igjen det de har inntil videre. «Polaroid» kommer til å slippes i 2018.

Var egentlig kortfilm

Da «The Current War» fikk premieren utsatt kort tid etter de første anklagene mot Harvey Weinstein gikk Dimension ut med at «Polaroid» og selskapets øvrige filmer ville slippes som planlagt.

Slik gikk det ikke.

– Det var kjedelig, selvfølgelig, men jeg var forsåvidt ikke helt overraska over det heller. Jeg tror strengt tatt vi bare vare veldig uheldige med timinga når detteskjedde. Det var ingen som kunne forutse dette.

Opprinnelig var «Polaroid» en norsk kortfilm, skrevet og regissert av Klevberg.

Fortellingen om jentene som finner et Polaroid-kamera det hviler en forbannelse over ble fort en bransjesnakkis da den vant hovedprisen under L.A Horror Short Film Festival i 2015.

I etterkant mottok regissøren flere tilbud fra store amerikanske filmstudioer, men bestemte seg til slutt for å inngå en eksklusiv avtale med Dimension.

Gjennom selskapet Eldorado Film var Løkke og John Einar Hagen produsenter for den opprinnelige kortfilmen, og begge er nå eksekutive produsenter for spillefilmen.

Selges ikke videre

I likhet med de fleste andre filmer fra Dimension og The Weinstein Company er også Harvey Weinstein oppført som eksekutiv produsent, blant annet hos IMDB.

Ifølge Løkke har filmen likevel ingenting med ham å gjøre.

– Denne filmen er det Bob Weinstein som har styrt. Når det gjelder Harvey Weinstein er det riktig at han ble oppført på IMDB tidligere i høst, men hvorvidt han kommer til å stå på filmen vet vi ikke.

Ifølge Deadline skal ikke Dimension ha noen planer om å selge filmen videre til et annet filmselskap, men i stedet slippe den over nyåret etter en større omstrukturering.

Løkke melder samtidig at også den norske kinopremieren for «Polaroid» er utsatt til 2018.

Opprinnelig skulle filmen komme opp på norske kinoer 25. desember i år.