Det er mange fordeler med å bo i et lite land som Norge. Vi nordmenn er så få at vi vil føle glede når vi ser andre nordmenn lykkes på områder vi bryr oss om, som når Martin Ødegaard blir millionær fordi han spiller fotball, eller når Aksel Hennie blir millionær fordi han spiller skuespill.

Real-Madrid

Nå er det enda en nordmann i utlandet vi kan glede oss over. Morten Tyldum har ifølge Deadline fått jobben som regissør på en filmatisering av Agatha Christies bok, «And Then There Were None» fra 1939.

Nå tenker du kanskje, bøker er teit, ingen leser bøker. Men der tar du feil! Boka har solgt over 100 millioner eksemplarer! Vi vet ikke så mye om filmen ennå, men vi vet den skal handle om 10 mennesker som lokkes til en øy, og etter hvert blir de drept, en etter en, som straff for noe forferdelig de har gjort, men aldri tidligere blitt straffet for.

Boka har vært filmatisert flere ganger, og de kanskje to best kjente er og «And then there were none» fra 1945 og «Ten Little Indians» fra 1965.

Det finnes til og med en versjon med Orson Wells og Richard Attenborough!

Om du ikke klarer å vente til Tyldums versjon, kan du jo se den indiske versjonen, som kom ut i 2011 og som ser overraskende bra ut:

Tyldum jobber akkurat nå med sc-fi-serien «Passengers», med blant andre Chris Pratt, Jennifer Lawrence, Michael Sheen og Laurence Fishburne på rollelisten (det betyr at de er med i filmen som skuespillere.

Jeg har et forslag til en ny jantelov, jeg! Du SKAL tro du er noe!