Den norske regissøren Magnus Martens (44) begynner å få solid erfaring med amerikanske tv-serier.

Først lagde han to episoder i 2015-sesongen av actionserien «Banshee» for HBO. Året etter to episoder av scifiserien «12 Monkeys» for samme kanal, en episode hver av Marvel-seriene «Luke Cage» (Netflix) og «Agents of S.H.I.E.L.D.» (ABC), samt en episode av krimserien «Power» på Starz.

I fjor instruerte Martens en episode av William Shakespeare-serien «Will» og fire episoder av krimdramaet «Good Behaviour» for TNT (bildet over er hentet fra det settet), samt en episode av det moderne westerdramaet «Longmire» for A&E.

Og 2018 ble knapt tørt bak øret før Martens røpte med en Instagram-post fra Austin, Texas at han er sysselsatt på «Fear the Walking Dead», spinoff-serien fra en av verdens mest populære tv-serier de siste åra, zombie-apokalypse-marerittet «The Walking Dead».

«Fear…» har riktignok tapt en del av seerne siden debutsesongen i 2015, men raker fortsatt inn godt over 2,3 millioner seere per episode (lineær-tv-snitt for sesong tre) og er med det en av de mest populære på kanalen AMC.

Den fjerde sesongen har fortsatt ingen offisiell premieredato, men vi tipper den blir å se til sommeren, etter at siste del av «moderseriens» åttende sesong er ferdig.

– Egentlig karakterdrama

Og så måtte vi naturligvis forstyrre Magnus i arbeidstida med noen spørsmål. Han svarte villig:

– Er det en enkelt episode av «Fear…» du regisserer, eller fler? 

– Foreløpig en episode. Mulig flere, men det vet jeg enda ikke. 

For to år siden instruertre Martens (innfelt) Mike Colter som Luke Cage i serien med samme navn.

– Med din erfaring fra eksplosiv action, er vel dette zombietunge og handlingsmettede episoder, eller?

– Både «Fear the Walking Dead» og «The Walking Dead» er jo egentlig karakter-drama, mye mer enn ren action. Men det spesielle er jo den konstante trusselen fra zombiene, så vi har så klart noen spennende action-scener som jeg synes er ekstra gøy å regissere. 

Må sørge for at fansen får sitt

– Hvilken kreativ frihet har du her? Er det mer gøy å jobbe med en spinoff-serie med originalt innhold, enn det ville vært å jobbe med hovedserien, som jo følger tegneserien den er basert på, rimelig tett?

– Jeg vil si at jeg har veldig mye kreativ kontroll uansett serie jeg jobber med. Men når man kommer til sesong 4, som dette er, så er det klart at det er noen premisser som allerede er lagt, og det er et univers som er vel-etablert. Dette må jeg selvsagt forholde meg til. Og så er det også det at serier som dette som har en stor fan-base, som igjen krever at man skal sørge for at visse ting må bli opprettholdt for å sørge for at de får det de ønsker… 

– Kan du røpe noe om den nye sesongen har flere koplingspunkter med «The Walking Dead», jfr Lennie James-overgangen i tredje sesong?

– Har dessverre ikke lov til å si noe som helst! 

– Er det noe morsomt å fortelle fra innspillinga? Hvordan skiller den seg fra andre internasjonale serier du har jobbet på? 

– Egentlig er det akkurat det samme som skjer uansett serie jeg jobber på. Alltid et hav av nye folk man skal jobbe tett med, bli kjent med veldig fort og være den kreative lederen for. Det er utfordrende, men samtidig så er jeg så vant til det, og vet stort sett hva jeg vil. I tillegg er det et velsmurt maskineri, og veldig proffe folk i alle ledd som gjør alt lettere. Men beinhard jobbing fra morgen til kveld for å kunne komme seg gjennom et tidsskjema som alltid er litt for stramt. Og så må man også prøve å sørge for å lage noe som ikke bare er kvalitet, men som aller helst overgår forventninger. Ikke alltid man klarer det, så klart, men…

– Hva er mulighetene for å se deg gjøre noe i Norge snart? 

– Har noen egne prosjekter i emming, men fokuserer foreløpig mest på utlandet. Men ønsker veldig å lage noe i Norge snart! 

PR-teamet har hvertfall trua. Men det skulle vel bare mangle: