Æsj, vi er vanligvis ikke så glade i løse rykter her på bloggen, men siden det er helg og vi er ganske sikre på at dette stemmer velger vi å ta sjansen likevel.

Flere nettsteder – det viktigste av dem fansiden Winteriscoming.net – rapporterer nemlig at norske Kristofer Hivju er aktuell for en rolle i sesong tre av «Game of Thrones».

Det er et faktum at produsentene har avholdt audition i London den siste tida, og at det dukker opp nye karakterer i sesong tre som krever at det kommer til ferske fjes. Kilden til ryktet er dessverre litt sånn via-agent-via-Twitter, men Winteriscoming er et seriøst fannettsted med gode kontakter (kommentarfeltet til Hivju-saken har da også over 570 innlegg).

Vi er jo ikke så late at vi ikke gidder å kontakte Hivju selv, selvfølgelig, men han har ikke svart foreløpig – og større nettsteder, som Slashfilm, har nå videreformidlet ryktet. Så da tar vi sjansen vi også, med alle mulige forbehold såklart.

Winteriscoming.net spekulerer for øvrig i at Hivju har vært på audition for rollen som Tormund Giantsbane, en fyr du kan lese mer om her (forutsetter at du allerede har lest bøkene, hvis ikke blir det spoiler-o-rama).

Kristofer Hivju gjorde seg først bemerket – i hvert fall i internasjonal underholdningssammenheng – i den amerikanske nyinnspillingen av «The Thing», og er snart aktuell i M. Night Shyamalans kommende film «After Earth».