I går avslørte våre venner i Dagbladet at «Hodejegerne»-stjerna Synnøve Macody Lund er en av åtte som kjemper om den kvinnelige hovedrollen i neste «James Bond»-film. Hun har allerede vært på prøvefilming i København.

Om hun ender opp med den gjeve rollen, følger Lund i de svært eksklusive fotsporene til Julie Ege («On Her Majesty’s Secret Service») som bare den andre norske «Bond»-dama i historien. Jøss!

Da er det klart det tilspisser seg når nyhetssida The Local nå melder at også Ingrid Bolsø Berdal skal være en av dem som kjemper om den høythengende rollen. Dobbeljøss!

hercules-dwayne-johnson-960x540

Berdal er midt oppe i produksjonen av actionfilmen «Hercules» akkurat nå, der hun tilsynelatende spiller en av krigervenninnene til Aksel Hennie. På bildet over ser du henne sammen med Dwayne Johnson.

Ikke mye er kjent om den nye «Bond»-filmen enda, men skaperne har vært ganske tydelige på at de ønsker seg en kvinnelig skuespiller med et nordisk utseende. Derfor er det vel heller ingen overraskelse at det skal være både dansker og svensker blant de åtte utvalgte.

Vi vet ikke hvor innafor kvinnealderkutymereglementet det er, men The Local skriver uansett at Synnøve Macody Lund blir tidenes eldste til å spille den ikoniske kvinnerollen om hun får jobben.

I originalbøkene er visst Pussy Galore, tidlig i tredveårene, Bonds eldste sidesprang. Vestlendingen er derimot 38 år. Uten å ville mane opp til ytterligere kamp på noe vis, kan vi nevne at Ingrid Bolsø Berdal nylig fylte 34.

headhunters-still03

Den kommende storfilmen er Daniel Craigs fjerde i rollen som den britiske Martini-fantasten, har enda ikke fått noe navn og skal visstnok lanseres i løpet av neste år en gang.

Om en av de norske stjerneskuddene får rollen, blir jobben å fylle en rolle utlyst som «en skandinav med en problematisk fortid». Det kan nesten høres ut som noen i storstudioene er blitt småhekta på de bleike nordiske krimseriene som er så populære nå.

Begge de norske skuespillerinnene har uansett fått stadig bedre veigrep i utlandet de siste årene, og Dagbladet skriver at  produsentene bak den nye «Bond»-filmen fint innrømmer sin begeistring for «Hodejegerne».

Til gjengjeld har Bolsø Berdal en del mer erfaring med utenlandsarbeid gjennom blant annet«Hansel and Gretel: Witch Hunters». Igjen – uten å ta parti på noe vis, altså.