Den norske filmen «1001 gram» er allerede plukket opp til Torontos internasjonale filmfestival. Bent Hamers film får sin verdenspremiere på festivalen, som går fra den 4. til den 14. september, melder NFI i en pressemelding.

Filmen omhandler vitenskapskvinnen Marie (Ane Dahl Torp), som er besatt av tanken om hvor mye et kilo egentlig veier. Andre roller i filmen er besatt av Stein Winge, Per Christian Ellefsen og Hildegunn Riise.

– Jeg er strålende fornøyd med verdenspremiere i Toronto, og spesielt for å ha blitt invitert til å vise filmen i Masters-programmet, sier Hamer.

Stein Winge og Ane Dahl Torp i Bent Hamers «1001 gram». (Foto: Norsk Filmdistribusjon)
Stein Winge og Ane Dahl Torp i Bent Hamers «1001 gram». (Foto: Norsk Filmdistribusjon)

Masters er et program for det festivalen regner som internasjonale arthouse-regissører det er verdt å hedre. Der får han selskap av andre regissører som Michael Winterbottom («The Trip»), Jean-Luc Godard («Breathless») og svenske Roy Andersson («Sanger fra andre etasje»).

«1001 gram» er skrevet, regissert og produsert av Bent Hamer – som tidligere har vunnet kritikerprisen i Toronto med «Eggs», i tillegg til å ha deltatt med andre filmer.

Den norsk-tysk-franske samproduksjonen er fotografert av meritterte John Christian Rosenlund, og musikken er av John Erik Kaada.

Liv Ullmanns «Miss Julie», som nylig slapp sin første trailer, skal også til festivalen – som er kjent for å være en av de mest innflytelsesrike i verden, i akkurat riktig tid før Oscar-racet setter i for fullt.

«1001 gram» får norsk premiere den 26. september.