Den norske superhelten The Urban Legend og hans skaper Josef Yohannes seiler i medvind om dagen.

Blad nummer fire er å finne i butikkhyllene om dagen, og nå tar serien nok et stort skritt i riktig retning som fast serie i USA Today, en av landets største aviser.

– Dette er jo helt uvirkelig kult. Serien blir nå mulig å lese på USA Todays nettsider hver tirsdag, med fire sider fra bladet hver gang. Allerede er responsen fra leserne overveldende, forteller Yohannes til Filter.

I serien følger vi læreren Malcolm T. Madiba, som rydder opp i byen Capital City under sitt superheltalias The Urban Legend. Allerede i sommer kom nyheten om at bladet skal få USA-distribusjon, og nå er altså serien godt inne i avisvarmen.

– Serien ble presentert for USA Today, og de likte den så godt at de valgte den ut til å bli en fast del av deres digitalsatsing på nett. De har veldig gode erfaringer med superheltserier på nett i USA, så det blir spennende å se hva som skjer fremover, sier Yohannes.

– Så, når kommer filmen?

– Godt spørsmål, hehe. Når jeg får snakket med Will Smith skal jeg presse ham inn i et hjørne og overtale ham til å ta rollen. Men helt seriøst har jeg ikke noe hastverk med å lage en film eller spill eller noe sånt, sier Yohannes, og fortsetter:

– Jeg føler ikke jeg kunne fått en bedre start på en USA-lansering enn jeg får nå. Jeg vil ikke at serien skal gå opp som en rakett og ned som en bombe, men tar det heller langsomt og stykkevis.