Den norske regissøren Magnus Martens (43) har et forholdsvis lite kjent navn her hjemme, tatt i betraktning at han har jobbet på store HBO-serier som «Banshee» og «12 Monkeys».

Tenkte vi skulle gjøre vårt for å høyne profilen, ved å avsløre at Martens har regien på en av episodene i den kommende Marvel-serien på Netflix, «Luke Cage».

Det bekrefter regissøren selv overfor Filter Film og TV.

«Luke Cage» er neste kapittel i Marvels Netflix-univers, som så langt har omfattet to sesonger med «Daredevil» og en sesong med «Jessica Jones», begge enormt populære serier på streamingtjenesten.

– Jeg liker alle de foregående Marvel-seriene veldig godt. Det nye i forhold til filmene er jo at det ikke lenger bare handler om fantasi-univers og superhelter, men at om at de faktisk også er mennesker med følelser, problemer, lengsler – akkurat som alle oss andre, sier Martens til Filter Film og TV.

Fantasi og realisme

– Balansen mellom fantasi og realisme er vanskelig, men disse seriene har funnet den rimelig bra, synes jeg. Denne ektheten er avgjørende for om vi som seere gidder å følge med på disse karakterene i episode etter episode, sier han.

Seere av «Jessica Jones» har allerede stiftet bekjentskap med Mike Colter i rollen som Cage, en straffedømt rømling fra Harlem i New York, som får superkrefter etter å ha vært utsatt for et kjemisk eksperiment og begynner å bekjempe kriminalitet istedet for å begå den.

Showrunner Cheo Hodari Coker har ikke akkurat senket forventningene ved å avsløre overfor Entertainment Weekly at det blir en blanding av mørkt drama og klassisk superhelt-action, med hiphop på lydsporet – og omtale den som Marvels svar på «The Wire».

Det blir også stas å se den kvinnelige kyborgen Misty Knight i vigør:

misty

Martens, som har filmatisert Jo Nesbø-manuset «Arme Riddere» her i Norge i tillegg til å ha jobbet på komiserier fra «Uti vår hage» til «Meglerne», var i New York i desember i fjor og spilte inn sin episode av serien.

Den legges ut i sin helhet for streamingtjenestens 75 millioner abonnenter den 30. september.

Fikk gjøre «sin greie»

I USA har han også laget en episode av den 50 Cent-produserte Starz-serien «Power» og – nok en nyhet! – to episoder, inkludert sesongfinalen, av den kommende spenningsserien «Good Behaviour» på TNT, med Downton Abbey-stjerna Michelle Dockery i hovedrollen.

michelle

– Fikk du noen kreativ frihet i regien på «Luke Cage»-episoden, eller er det bare masse føringer?

– Generelt for alle serier, så har jo alle sitt unike univers, og dermed også noen rammer. Innenfor disse, så har jeg på alt jeg har laget, gjort akkurat som jeg ville. Stort sett er de fleste serier veldig bevisste på hvem de henter inn av regissører, og vil at de skal gjøre «sin greie», sier Martens.

– Var forventningspresset til å leve med?

– Jeg har vel ikke tenkt på at det er noe spesielt forventingspress, for å være ærlig…! For meg handler det egentlig bare om å levere min episode så bra som jeg kan innenfor den tiden og de ressursene jeg har til rådighet, sier regissøren.

Kommer mer!

For både ham og andre fans av Marvel-seriene på Netflix er det for øvrig mer å se fram til i nær framtid.

Uten at det er satt noen dato kommer både en ny «Jessica Jones»-sesong og en serie om kampsportsuperhelten Iron Fist, før hele balletten samles, i samme stil som Avengers på kino, i serien «Defenders».