Ut over lydbokversjonen med skuespillere som Kyle MacLachlan (Dale Cooper), Russ Tamblyn (Dr. Lawrence Jacoby), Michael Horse (Tommy «Hawk» Hill) og Chris Mulkey (Hank Jennings) bak mikrofonen; her er enda en grunn til å glede seg til boka «The Secret History of Twin Peaks» som kommer i oktober:

Den nevner Nordmennene!

Altså ikke oss nordmenn generelt, men den snurrige, norske handelsdelegasjonen som dukker opp i den aller første episoden av tv-serien, og som i to tiår har moret, forundret og ikke minst boostet selvtilliten til et lite folkeferd sulteforet på oppmerksomhet i internasjonal underholdningsindustri.

Det er David Lynch‘ medforfatter på «Twin Peaks» og opphavsmannen til den nye boka, Mark Frost, som på Twitter bekrefter (på klingende norsk!) at nordmennene er med:

Screen Shot 2016-08-23 at 10

Siden poenget med «The Secret History of Twin Peaks» er å oppdatere deg på de forskjellige rollefigurenes liv og levnad siden tv-serien ble lagt ned i 1991 (muligens for å slippe massive mengder eksposisjon i den nye sesongen som kommer neste år) håper vi på fersk informasjon om handelsdelegasjonsleder «Sven Jørgensen».

Selv om skuespiller Arnie Stenseth neppe er med i den nye serien. Han var allerede en godt voksen mann (71 år) da vi intervjuet ham for åtte år siden (så fikk vi nevnt det også) og blant annet avslørte at han i sin tid fikk rollen fordi han – med norske foreldre og et år på norsk skole i ungdommen – klarte å svare på samme språk da David Lynch stilte ham spørsmålet «hvordan går det?» på norsk.

Dessverre ble rollefiguren skrevet ut av manuset etter pilotepisoden.