Hei, folkens! Fra nå av vil alle nyheter her på Filter bli levert i form av «The Walking Dead»-omskrevet Jokke:

Er du av typen som lar deg imponere
Hver gang Daryl begynner å skamfere
Du e’kke aleine
Og nå skal han spille i en film som er postapokalyptisk
Men på en annen måte enn tv-serien han er kjent fra
Da har du alt du trenger for å leve

Dette gikk skikkelig skeis. Men ja, The Hollywood Reporter melder at Norman Reedus nettopp har fått hovedrollen i lavbudsjettsfilmen «Air», regissert av Chris Pasetto.

Filmen handler om en fremtid hvor radioaktivt støv har gjort lufta dødelig å puste inn. Under bakken ligger en bunker med nedfryste folk som skal gjenopprette samfunnet når tida er inne.

Reedus spiller en av to vaktmestere som holder stedet gående, og som muligens er litt deppa og stressa av å leve som de gjør.

At Reedus skal gjøre postapokalyptisk lavbudsjett med en ukjent regissør bak spakene høres kanskje ikke så interessant ut, men de andre involverte gjør likevel at prosjektet er verdt en nærmere titt.

Mens filmen også har Djimon Hounsou fra «Blood Diamond» i rollen som den andre vaktmesteren og produseres av blant annet «The Walking Dead»-skaper Robert Kirkman (som forøvrig har eksorsist-tegneserien/tv-serien «Outcast» på gang), er det manusforfatteren som kanskje er den mest interessante her.

Christian Cantamessa, som har skrevet filmen sammen med Pasetto, er ikke kjent for de fleste, men han har jobbet med manus og design på flere av spillene til Rockstar Games.

Særlig verdt å merke seg er det at han var tungt involvert i det ambisiøse westernspillet «Red Dead Redemption», en av de mest minneverdige spillfortellingene noensinne.

Sammen med «Grand Theft Auto»-forfatter Dan Houser skrev han også manus til kortfilmen «The Man From Blackwater», skutt inne i spillet og regissert av John Hillcoat («The Road»).

I tillegg regisserte han i 2009 også zombiekortfilmen «How I Survived The Zombie Apocalypse», som han også skrev sammen med Pasetto.

Utifra stemningen i dette 50 sekunders klippet virker det som om et nytt postapokalypse-samarbeid mellom de to kan bli svært fruktbart.

Foto av Norman Reedus: Gary Skidmore