Etter de uomtvistelige kunstneriske suksessen de titlet «Arrival» og «Blade Runner 2049» er enhvert nytt science fiction-prosjekt signert regissøren Denis Villeneuve beheftet med lammende høye forventninger.

Det hindrer åpenbart ikke kanadieren å jobbe videre med sitt kanskje mest ambisiøse prosjekt: En nyinnspilling av Frank Herberts roman «Dune» fra 1965.

Nå er den sentrale rollefiguren Baron Vladimir Harkonnen (no, really!) besatt – og det er bare gratulere Villeneuve med valget: Fyren skal spilles av Stellan Skarsgård, svensken som om to knappe måneder blir å skue i Hans Petter Molands «Ut og stjæle hester» på kino i Norge.

Nyheten hadde The Hollywood Reporter gleden av å breake i går.

Det er ikke akkurat noen helterolle, dette. Den godeste Harkonnen er en sentral antagonist i «Dune»; en manipulerende og slu adelsmann med både pedofile og incestuøse tendenser, i tillegg til å være så bælfeit at han er avhengig av gravitasjons-opphevende teknologi for å holde seg oppreist.

Slik så figuren ut i den mest kjente «Dune»-filmatiseringa, nemlig David Lynch-varianten fra 1984:

Mannen bak de prostetiske vortene er skuespiller Kenneth McMillan.

Blant andre skuespillere som har takket ja til å figurere i den nye «Dune»-filmen, er Skarsgårds landskvinne Rebecca Ferguson, kjent fra de to siste «Mission: Impossible»-filmene; muskelmannen Dave Bautista (Drax i «Guardians of the Galaxy») og det allstedsnærværende stjerneskuddet Timothée Chalamet («Call Me By Your Name»).

Chalamet har rollen som Paul Atreides, den unge arvingen til en av de rivaliserende adelsslektene, som tvinges i eksil på den verdifulle ørkenplaneten Arrakis, den med de rike forekomstene av mirakel-krydderet som gir folk uante mentale krefter, og der han ender opp som hersker over de nomadiske stammene han skal bruke for å true hegemoniet til den galaktiske keiseren (puh!).

Filmen skal ifølge THR spilles inn i Ungarn og Jordan, og opptakene starter allerede i vår.

LYKKE TIL!